Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatski junioru u finalu SP, Šarac 5 pogodaka, Ereš 8 obrana [video]

Hrvatski junioru u finalu SP, Šarac 5 pogodaka, Ereš 8 obrana [video]

Prvi put u povijesti, hrvatska muška juniorska reprezentacija ušla je u finale Svjetskog prvenstva. Hrvatska je u polufinalu u Pontevedri (Španjolska) pobijedila Portugal 31:28, i sutra će s Francuskom odlučivati o zlatu.

Početak naše reprezentacije bio je kao naručen. Naime, osim što su poveli s 2:0, imali su i  tri obrane Ivana Ereša u prva tri portugalska napada. Ali su onda stali, Portugalcima dopustili da se vrate u susret serijom 3:0. Ali kada su u desetoj minuti poveli 4:3, Portugal je praktički nestao s terena. U silovitoj i moćnoj seriji do 19-te minute otišli su na 9:4. Bila je to najveća prednost u prvom dijelu. Novom serijom Dioga Silve 3:0, Portugal se opet opasno približava i dolazi na 9:7. Gotovo punih osam minuta u tom razdoblju, Hrvatska je bila bez pogotka. Ali nije posustala. U završnici prvog dijela pogodili su Halil Jaganjac i Filip Vistorop i naši su otišli na predah s lijepih i vrijednih 12:9. Hrvatska je nakon prvoga dijela bila na 55, a Portugal 45 posto realizacije.

Dramatično je bilo u nastavku. Nakon što su naši mladi rukometaši digli prednost na plus pet (14:9) činilo se da mogu držati stvari pod kontrolom i bez velikog stresa odigrati nastavak. Ali Portugal ne samo da je to stigao, nego i poveo 17:18, u 41-oj minuti.  Dubokom obranom 3-3, tjerali su naše u rizik udaraca bez čiste prilke i doveli nas u probleme. Slijedi desetak minuta igre pogodak za pogodak s pet izjednačenja. Razdoblje samo za one jakih živaca. I bilo je jasno da onaj tko poveže dvije dobre obrane ili dva pogotka za redom ima veliku šansu za pobjedu. Napravila je to Hrvatska serijom ne dva, nego 3-0 u 49-oj i otišla na 23:21. U završnici su naši zatvorili vanjske igrače Portugala, ali su neumoljivo pogađala krila. Ipak čuvali smo prednost. Na drugoj strani neku novu čudesnu snagu dobili su Ivan Martinović i Fran Mileta i jednostavno nisu dopustili Portugalcima da se ozbiljno približe i učine završnicu dramatičnom.

Hrvatska je na kraju imala 63 posto realizacije, a Portugal 61. S osam pogodaka naš najbolji strijelac bio je Ivan Martinović i izabran je za igrača susreta. Fran Mileta je zabio sedam uz samo jedan promašaj sa sedam metara. Josip Šarac je dodao šest, a Ivan Ereš je imao osam obrana.  Među Portugalcima najbolji Diogo Silva s devet pogodaka iz 11 pokušaja.

U drugom polufinalnom susretu Francuska je pobijedila Egipat 35:33 i drugi put u povijesti ušla u finale. Susret za 3. mjesto igra se u 14 sati, a veliko finale Hrvatska – Francuska u 16:30 sati.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 28 Srpanj 2019 00:36
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!