Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubuški ima zlato: Matej Mandić u dresu Hrvatske zlatni na EYOF-u!

Ljubuški ima zlato: Matej Mandić u dresu Hrvatske zlatni na EYOF-u!

Hrvatska muška reprezentacija mlađih kadeta osvojila je zlatnu medalju na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Bakuu. Hrvatska je u finalu pobijedila Njemačku 29:28.

Bila je to još jedna sjajna predstava mladih hrvatskih rukometašaDošao ju je pogledati i izbornik nogometne reprezentacije Azerbajdžana, naš Nikola Jurčević. Ni četiri teška susreta u pet dana, ni drama produžetaka i sedmeraca s Danskom nije slomila i umorila naše mlade rukometaše. Dapače. Od samog početka kao da su željeli dati do znanja Nijemcima da nemaju što tražiti u ovom finalu. I gotovo rutinski su kontrolirali prvo poluvrijeme. Od 2:0 na početku, preko 10:7 u 18-oj minuti, pa do 14:9 u 25-oj kada su imali i najveću prednost. Na predah su otišli s 15:13.

Manjih problema bilo je u nastavku. Dubokom obranom Nijemci su nam otežali brzi protok lopte i kombinacije, pa su naši mladi rukometaši ušli u probleme realizacije. I Njemačka je za devet minuta ne samo dostigla dva pogotka zaostatka s predaha, nego i preuzela vodstvo 17:20. Izbornik Nino Marković u tim trenucima poziva minutu predaha, mijenja vratara, na gol staje Matej Mandić i stvari polako počinju sjedati na svoje mjesto. U 47-oj Hrvatska stiže do izjednačenja 22:22, a onda u 51-oj iz trećeg pokušaja i do vodstva 24:23 i to sa sedam metara. I nisu ga više ispustili do kraja. Dapače, tri minute prije kraja imali su čak plus četiri. U završnom slavlju i malom opuštanju Nijemci su se približili na samo pogodak zaostatka, ali našu pobjedu nisu ugrozili ni jednog trenutka.

Fabijan Grubišić s osam pogodaka naš najbolji strijelac. Po četiri su dali Rok Malin, Matej Svržnjak i David Štrković. Među Nijemcima, najprecizniji Tim Freihoefer s devet pogodaka.

Nino Marković, izbornik muške mlađe kadetske reprezentacije:
Prvo bih čestitao svim igračima i stručnom stožeru i onima koji nisu s nama, znači svima koji su sudjelovali u ovom pothvatu. Ovo je izuzetan rezultat za ovu generaciju koja tek počinje. Odigrali su pet izuzetno jakih utakmica što će im u konačnici jako koristiti. sve su utakmice bile jako neizvjesne, u nekim utakmicama smo gubili, ali smo se uvijek vraćali. Dečki su pokazali određeni karakter i mogu pohvaliti zajedništvo, tim i vjeru u sebe. 

U susretu za treće mjesto Danska je pobijedila Francusku 28:21. Prvo je to zlato hrvatskih rukometaša sa EYOF-a. Do sada su dvaput bili brončani – 2009. godine u Tampereu i 2017. godine u Gyoru. Od Bakua otvaramo novu stranicu i pišemo zlato. Bravo dečki!

EVO ZLATNIH MLAĐIH KADETA:

  1. DOMINIK KUZMANOVIĆ – MRK DUGO SELO
  2. MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI
  3. FABIJAN GRUBIŠIĆ – MRK DUGO SELO
  4. ZLATKO RAUŽAN – MRK DUGO SELO
  5. IVAN BARBIĆ – RK SENJ
  6. MISLAV OBRADOVIĆ – RK BJELOVAR
  7. MARIN LISAC – RK DUBRAVA
  8. ADAM ŠALIĆ – RK PPP ZAGREB
  9. JAKOV NERALIĆ – RK PPD ZAGREB
  10. MATEJ SVRŽNJAK – RK PPD ZAGREB
  11. MISLAV TRNINIĆ – RK PPD ZAGREB
  12. MARIO ZAKIĆ RK MOSLAVINA
  13. ROK MALIN – RK SISAK
  14. DAVID ŠTRKOVIĆ – RK PPD ZAGREB
  15. MATIJA CAR – RK MORNAR – CRIKVENICA

STRUČNI STOŽER:

  1. NINO MARKOVIĆ, IZBORNIK
  2. KREŠO IVANKOVIĆ, TRENER
  3. IVAN DDRAGIĆ, TRENER VRATARA
  4. NIKOLA GOLUB, KONDICIJSKI TRENER
  5. TOMICA MADJERČIĆ, TEHNIKO

     

Poslijednja izmjena danaSubota, 27 Srpanj 2019 16:48
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!