Logo
Ispiši ovu stranicu

Mlađi kadeti: Do finala EYOF-a preko sedmeraca, pet obrana Mateja Mandića

Mlađi kadeti: Do finala EYOF-a preko sedmeraca, pet obrana Mateja Mandića

Hrvatska muška mlađa kadetska reprezentacija pobijedila je nakon sedmeraca  Dansku 42:39 u polufinalu Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF) u Bakuu i ušla u finale. Poslije dvije bronce, 2009. i 2017. godine, novo je to još sjajnije odličje za mlade hrvatske rukometaše.

Nakon remija sa Slovenijom, poraza od Francuske i pobjede nad Islandom, hrvatski mladi rukometaši pobijedili su do tog trenutka neporaženu Dansku i prvi put u povijesti osigurali finale toga natjecanja.

Danci su dominirali prvim dijelom. Hrvatski rukometaši su imali samo jedno izjednačenje na početku 1:1. Sve ostalo bilo je u znaku Danaca. Najveću prednost imali su u 23-oj minuti kada su vodili s pet pogodaka razlike 16:11. Na predahu je bilo plus četiri, 19:15.

Desetak minuta u nastavku Danska je držala tu prednost od četiri ili pet pogodaka razlike. Ali malo po malo su nas Jakov Neralić i Fabijan Grubišić približavali i u 45-oj doveli na samo minus dva, 24:26. Ali do izjednačenja je trebalo čekati sve do posljednje minute kada Ivan Barbić poravnava rezultat na 34:34.

U produžecima dva puta po 15 minuta ponovno Danska ima minimalnu prednost. Ali naši mladi rukometaši ne odustaju. Nakon 36:36 poslije prvog produžetka, u drugom prednost kratko seli na hrvatsku stranu 39:38. Ali sada Danska uspijeva izjednačiti u posljednjoj minuti 39:39 i počelo je izvođenje sedmeraca. Trojica naših mladića Fabijan Grubišić, Mislav Obradović i Matej Svržnjak uspijevaju zabiti i Hrvatska slavi ulazak u finale Europskog olimpijskog festivala mladih.

Dominik Kuzmanović imao je 15, a Matej Mandić pet obrana. Pomalo nestvarnih 13 pogodaka zabio je Fabijan Grubišić, 11 je dodao Ivan Barbić. Hrvatska je imala čak 72 posto realizacije. Kod Danaca briljantan Thomas Sommer Arnoldsen sa 16 pogodaka od 23 pokušaja.

Hrvatska će u finalu igrati protiv pobjednika susreta Francuska – Njemačka koji se igra kasnije večeras. Finale je na rasporedu sutra 27.srpnja u 14 sati po hrvatskom vremenu, a prijenos utakmice uživo najavljen je na EOC kanalu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!