Logo
Ispiši ovu stranicu

Izviđač poražen od Borca

Izviđač poražen od Borca

U derbiju 10. kola, rukometaši Borca slavili su protiv Izviđača, rezultatom 23:21. 

Kao i obično što to biva u mečevima Borca i Izviđača, nije manjkalo uzbuđenja. Utakmica je ponudila neizvjesnost i čvrstu igru s obje strane. Borac je na kraju za nijansu bio bolji i ostvario nova 2 boda. U prvih 30 minuta, Borac je uglavnom čuvao minimalnu prednost. Samo je u jednom trenutku Izviđač uspio povesti. Bilo je 12:11. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 13:12 za Borac.

​U svom posljednjem napadu gosti loše šutiraju i ne dolaze do poravnanja, a onda Lukić sekundu prije kraja, svojim trećim golom, postavlja konačnih 23:21.
 
Najefikasniji kod Borca bio je Knežević s 5 golova. Malivojević, Gračić i Milićević postigli su po 4. Među najzaslužnijim za pobjedu svakako je Slađan Subotić, koji je upisao 12 obrana. Vratari Izviđača sakupili su 9 obrana, Herceg 5, a Suljević 4. Najbolji strijelac kod gostiju bio je Alilović s 5 pogodaka, a još 4 je dodao Kos.
 
Borac je ostao na prvom mjestu i povećao prednost u odnosu na konkurente za titulu. Crveno-plavi sada imaju 6 bodova više od Izviđača i Vogošće. Jedina ekipa koja im puše za vratom je sjajni Leotar s15 bodova.
 
Sljedeće kolo Izviđač će na svom terenu odmjeriti snage sa Slogom iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!