Logo
Ispiši ovu stranicu

Posrtaj rukometa nije iznenadio Harmandića: Jedino Izviđaču skidam kapu

Posrtaj rukometa nije iznenadio Harmandića: Jedino Izviđaču skidam kapu

Rukometni klubovi u BiH završili su europsku odiseju na početku sezone, što je praktično neoboriv dokaz da ovaj trofejni sport polako klizi u potpuni amaterizam.

Ako ženski predstavnici ŽRK Borac, Grude i Krivaja mogu da pronađu alibi da su naišli na objektivno jače, financijski bolje stojeće i organiziranije suparnike, teško da se to može reći za muške. Uz dužno poštovanje sadašnjim ekipama Dukle i Drame, Konversanu i Besi uvažavajući onu staru “danas svi igraju rukomet” ipak je prilična sramota što nijedan od četiri predstavnika iz Premijer lige nisu prošli u treće kolo najslabijeg EHF natjecanja, Europa kupa.

Zašto je to tako, zbog čega se sve krenulo naopako u posljednjih desetak, 15 godina i šta treba uraditi da spasi što se spasiti može pokušali smo da saznamo od dugogodišnjeg internacionalca i člana najbolje generacije Bosne i nekadašnjeg igrača Izviđača Adnana Harmandića.

– Nažalost, ovo je realan odraz jer stanje nikada nije bilo gore. Na naplatu dolaze računi iz razdoblja u kome je izostao sustav, pravi i pošten rad, u kome se sve guralo pod tepih, improviziralo, zadovoljavali sitni interesi… Mislim da je najveći problem što smo kratkovidi. Izviđač se jedini izdvaja. Jasno je da ne mogu napraviti iskorak kada ima svakog ljeta odu najbolji, ali oni već naredne sezone afirmiraju druge. Jedino njima skidam kapu. Nadam se da će i Borac izgurati ovu generaciju, jer su se kao i drugi više puta opekli dovođenjem ispodprosječnih stranih igrača i trenera, koji su uz sve to preplaćeni – rekao je Harmandić.

Ne tako davno on je sa Bosnom igrao polufinale Kupa kupova, te Ligu prvaka u kojoj je nastupao i Izviđač. Borac se nosio sa Ademar Leonom, Sandefjordom, dobijao Vardar, Tatran, parirao Vespremu u SEHA ligi…

Danas je situacija potpuno drugačija.

Veliki problem je i glomazna liga koja je ove sezone krenula s 15(?!) klubova.

– Moje mišljenje je da je sve preko osam previše. Tako bismo imali koncentraciju kvaliteta, jače utakmice i automatski bi bili pripremljeniji za Europu. Međutim, tu se opet vraćamo na one sitne interese koji moraju da zadovolje sve, pa tako nerijetko u ligi ostaju klubovi koji su završili ispod crte – rekao je Harmandić.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 27 Listopad 2021 21:41
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!