Logo
Ispiši ovu stranicu

Mladi hrvatski rukometaši u polufinalu SP, Ivan Ereš ubilježio 9 obrana

Mladi hrvatski rukometaši u polufinalu SP, Ivan Ereš ubilježio 9 obrana

Hrvatska juniorska rukometna reprezentacija susrela se u četvrtfinalnom ogledu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj s mladom reprezentacijom Tunisa koje je svladala rezultatom 27-24 (13-9).

Rukometaši do 21 godine danas su igrali četvrtfinalne susrete najboljih na svijetu. Tako se hrvatska juniorska reprezentacija koju vodi izbornik Dominiković susrela s reprezentacijom Tunisa koju je nadigrala rezultatom 27-24 (13-9).

Bila je ovo zanimljiva utakmica, činilo se u počecima da će se stvarno Tunis na pravi način postaviti pred hrvatskim napadom, Tunis je tri puta imao po dva gola razlike, ali nakon 20-ak minuta, Hrvati su se opet raspucali te održavali konstantnu prednost do kraja prvog dijela. Na pauzu su otišli s rezultatom 13-9.

Nažalost, drugi dio bio je još teži. Hrvati nisu bili toliko dobri kao u prvom dijelu, ali su i dalje imali odličnu razliku 16-10.  Pred samu završnicu utakmice Tunižani su došli blizu izjednačenja. Pet minuta do kraja Hrvatska je imala samo dva gola razlike prednosti, najmanje od početka drugog poluvremena, no onda se budi Halil Jaganjac i podiže prednost Hrvatske za mirnije završavanje susreta.

Posljednje su minute unijele laganu nervozu u redove mladih "kauboja", no i dalje su uspjeli ostati dovoljno smireni i unatoč ponekoj grešci sačuvati prednost za polufinale i s fenomenalnim Martinović-Šarac cepelinom atraktivno završiti susret i prije zadnjeg sučevog zvižduka. 

Najbolji strijelac kod naših bio je Ivan Martinović koji je zabio devet pogodaka, Jaganjac i Mileta dodali su po pet. Ivan Ereš je ovaj put upisao devet obrana.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Portugala kojeg su naši već pobijedili u grupnoj fazi, dok će drugog finalista dati dvoboj Francuske i Egipta...




Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 25 Srpanj 2019 22:59
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!