Logo
Ispiši ovu stranicu

Jedanaest obrana i jedan pogodak Mateja Mandića u pobjedi Zagreba u Umagu

Jedanaest obrana i jedan pogodak Mateja Mandića u pobjedi Zagreba u Umagu

Do treće pobjede u isto toliko odigranih susreta stigli su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb, nakon što su u sportskoj dvorani Trešnjevka nadigrali ekipu Umaga rezultatom 22:29 (10:15).

Bio je to, podsjetimo, susret koji se odigrao u sklopu 03. kola Paket24 Premijer lige rukometnog prvenstva Hrvatske.

Sastavi

Za ovaj dvoboj trener PPD Zagreba Ivica Obrvan odlučio se, kako je uostalom i najavio, za sastav u kojemu smo imali priliku vidjeti neke igrače koji nisu konkurirali u posljednjim susretima pa su tako od standardnih prvotimaca na tribinama ostali kapetan David Mandić, ali i najiskusniji igrači poput Ivana Čupića, Željka Muse, Sandra Obranovića i Jakova Gojuna.

Zbog ranijih ozljeda već neko vrijeme nema, pa tako ni protiv Umaga nije bilo Zvonimira Srne i Filipa Perića.

O utakmici

Dvoboj za koji je u najavi trener PPD Zagreba Ivica Obrvan rekao da bi trebao poslužiti kao idealna priprema za nadolazeći susret EHF Lige prvaka s Elverumom, upravo se takvim i pokazao.

Priliku da zaigraju dobili su rekonvalescenti Valentino Ravnić i Matej Hrstić, ali i mladi igrači poput Adina Faljića, Paola Kraljevića i Mateja Mandića koji u europskim utakmicama još nisu dobili priliku.

Osim početnog vodstva nominalnog domaćina RK Umaga, ostatak je susreta pripao rukometašima PPD Zagreba.

Prednost najboljeg hrvatskog kluba rasla je kontinuirano kako je susret odmicao.

U 15. minuti, nakon pogotka Nikole Grahovca, vodili su Zagrebaši rezultatom 4:7, da bi ta prednost do poluvremena narasla i do 10:15.  

U nastavku je trener Zagreba Ivica Obrvan gledao da baš sve igrače rotira i da svatko dobije potrebnu minutažu.

Tako je prednost Zagrebaša desetak minuta prije kraja susreta bila velikih +10 (17:27), ali su do konca uporni i hrabri Umažani uspjeli smanjiti zaostatak na ipak prihvatljivijih -7 (22:29).

Pojedinačni učinak

Najbolji u pobjedničkim redovima, gledajući učinak po golovima, bili su povratnik Valentino Ravnić s pet, odnosno Luka Lovre Klarica i Davor Ćavar s po četiri pogotka. Dino Slavić imao je tri, a Matej Mandić 11 obrana.

Kod rukometaša Umaga svakako valja pohvaliti učinak Gabriela Buvinića sa šest, odnosno Antonia Dizdara i Tomislava Radića s po pet pogodaka. Sedam obrana je imao Fran Lučin, a četiri Sven Matijević.

U goste dolazi Elverum!

U srijedu 29. rujna u Arenu Zagreb stiže prvak Norveške Elverum. Riječ je o susretu 03. kola EHF Lige prvaka u kojemu će Zagrebaši tražiti svoje prve bodove nakon što su prethodno poraženi od Aalborg Handbolda i Pick Szegeda.

Norvežani, s druge strane, imaju jedan osvojeni bod u remiju s makedonskim Vardarom te gostujući poraz od THW Kiela.

Početak tog dvoboja predviđen je za 20.45 sati, uz izravan prijenos na programu Arena Sport televizije.

RK Umag – PPD Zagreb 22:29 (10:15)

SD Trešnjevka: 100 gledatelja

Suci: Dražen Anušić (Primorski Dolac) i Dubravko Vukovac (Split)

Delegat: Boris Čačić (Zagreb)

RK Umag: Lučin 7 obrana, Matijević 4 obrane; Buvinić 6, Kamba, Horozović, Dizdar 5, Krupić, Buršić, Radić 5, Sinčić 2, Golik, Ćuzović 4

Trener: Boris Lisica

PPD Zagreb: Slavić 3 obrane, Ivić, Mandić 11 obrana + 1 pogodak; Šipić 1, Vistorop, Ćavar 4, Faljić 2, Klarica 4, Klis 3, Kraljević 3, Sirotić, Matanović 1, Ravnić 5, Hrstić 2, Leimeter, Grahovac 3

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 27 Rujan 2021 07:47
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!