Logo
Ispiši ovu stranicu

Domaći poraz Izviđača od Gračanice

Domaći poraz Izviđača od Gračanice

U prvoj utakmici pred svojim navijačima nakon godinu i pol dana rukometaši Izviđača neočekivano su poraženi od raspoložene ekipe Gračanice 34:37 (16:18).

Odlučila je prije svega igra u obrani koja nije bila na nivou, gostujući igrači prolazili su kako su htjeli pa ne treba čuditi čak 37 primljenih golova.

Prvih desetak minuta igralo se gol za gol, a Izviđač je poveo u 7.minuti 3:2 i to je bilo jedino vodstvo skauta na ovoj utakmici. U 12.minuti bilo je 5:5, a onda se sve okrenulo na stranu gostiju koji su zabijali skoro iz svakog napada, a skauti su „zapucali“ tri-četiri zicera sredinom prvog poluvremena.

U 16.minuti bilo je 7:9, a četiri minute kasnije minus tri 9:12. Kada je u 24.minuti na semaforu pisalo 11:15 na klupi Izviđača zazvonilo je uzbunu. S nekoliko obrana vratara Izviđač je na početku 30-te minute došao na minus jedan (16:17), ali su bili neoprezni i u posljednjoj sekundi primili gol. Treba reći da je kružni igrač domaćina Amir Muhović u 27.minuti zbog grubo starta dobio izravni crveni karton.
 
Početkom drugog poluvremena Gračanica je na krilima vratara Bižića, te raspucanih Damira Kadrića i Luke Grahovca ponovo došla do četiri gola prednosti (17:21), a onda je vratar domaćih Haris Suljević „skinuo“ nekoliko lopti zaredom i Izviđač je stigao na gol zaostatka (20:21 u 36.minuti). Imali su priliku skauti i poravnati, ali su prosuli dvije lopte zbog brzopletosti i gosti su se počeli ponovo odvajati. U 43.minuti igrač gostiju Stefan Trkulja zbog grubog i neopreznog starta dobio je crveni karton.

Sredinom drugog poluvremena mogao se naslutiti poraz, prednost gostiju je u 48.minuti četiri gola 28:32, a dvije minute kasnije i pet (28:33). Pokušao je domaćin presingom i uspio je doći na minus dva u 58.minuti (33:35), a za nešto više nije bilo ni snage ni vremena.

Miloš Kos s 10 i Berin Keso sa 7 postignutih golova bili su najbolji pojedinci u redovima Izviđača, a vratar Haris Suljević imao je 10 obrana, od čega jedan sedmerac. Damir Kadrić sa 7, te Luka Grahovac i Marko Pandžić sa 6 postignutih golova bili su najefikasniji kod Gračanice, a vratar Dejan Bižić imao je 13 obrana, od čega dva sedmerca.
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!