Logo
Ispiši ovu stranicu

RK Izviđač CO krenuo u novu sezonu

RK Izviđač CO krenuo u novu sezonu

Sinoć je u prostorijama RK Izviđač Central Osiguranje trener Toni Čolina sa svojim stručnim stožerom obavio prozivku rukometaša na koje računa u sljedećoj natjecateljskoj sezoni.

Zajedničkom večerom 09.06.2021. godine u Hotelu Bigeste „Skauti“ su okončali prošlu, uspješnu, sezonu u kojoj su se okitili titulom prvaka BiH i otišli na zasluženi odmor. Prema uputama stožera, odmor koji je trajao mjesec i pol dana, “Skauti” su se trebali provesti aktivno odmarajući se, odnosno držati se uputa i dobivenih individualnih planova. Kako i koliko su se poštovale preporuke i držalo se planova utvrditi će, već jutros, testiranjem, trener Adis Jakić, stručnjak za tjelesnu spremu.

Na sinoćnjoj prozivci pojavila su se neka nova lica, ali isto tako među „Skautima“ nije bilo nekih, koji će svoje rukometne karijere nastaviti u drugim sredinama.

Dragan Šoljić, Stjepan Jozinović i Ante Grbavac su krenuli put Španjolske, Stipe Pavlović će u Austriju, Ivan Miličević u Švicarsku.
Na prozivci se nisu pojavili ni Matej Mandić i Miloš Kos koji se s reprezentacijom Hrvatske, odnosno Srbije, pripremaju za Kadetsko europsko prvenstvo.

Na prozivci su se pojavili novi članovi kluba, mladi i perspektivni crnogorski vratar Haris Suljević (20. godina), lijevo krilo, Čitlučnin, Marijan Šaravnja (22. godine) koji je stigao iz Sloge (Gornji Vakuf/Uskoplje), bombarder iz Visokoga, desni vanjski Berin Keso (19.godina) i desno krilo/desni vanjski iz Čapljine Josip Buntić (22.godine).

Isto tako trener Čolina je prvoj momčadi priključio Zlatka Ševu, Ivana Dedića, Josipa Šimića, Patrika Pavičića i Juru Bubalu članove izviđačeve selekcije 2004/2005 godište, koja je prošle sezone osvojila titulu prvaka BiH u svojoj konkurenciji.

Sa „Skautima“ će jedno vrijeme trenirati i vratar Marnko Ševo.

U uvodnom obraćanju nakon dobrodošlice i lijepi želja trener Toni Čolina je iznio plan priprema koje će se obaviti na ljubuškim sportskim terenima (Gradska športska dvorana, Fitnes centar, Stadion „Babovac“ i trim staza „Bajer“). Kako je izložio trener Čolina, prvi tjedan akcent rada je tjelesnoj spremi i tehnici. Drugi tjedan raditi će se na taktici, ali u fokusu će i dalje biti rad na tjelesnoj spremi. Treći tjedan ponovno je u prvom planu fizička sprema, ali i taktika i tehnika.

Nakon toga slijede dva turnira, Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju od 17. do 21.08.2021. i Memorijalnog turnira “Edhem Edo Sirćo”u Visokom od 27. do 29.08.2021.

U planu je također i jedan susret s Kadetskom reprezentacijom BiH (03.08.2021.) koja će se pripremati u Ljubuškom i utakmica 04.09.2021. u Kaštelima.

Premijer liga kreće 11.09.2021. , a ove godine pred “Skautima su utakmice EHF EUROPEAN CUP -a. Termini igranja europskih utakmica su poznati. Prva utakmica 2. kola igra se 16/17. listopada u Ljubuškom, a uzvrat se igra 23/24. listopada 2021.godine na trenu pobjednika susreta 1. kola između DUKLE (ČEŠKA)/A.E.S.H PYLEA (GRČKA).

Kako je rekao trener Čolina biti će druženja, lijepih trenutaka, smijeha, ali i krvi, znoja i suza od žestokog rada i treninga. Tko na to nije spreman neka odmah zaboravi rukomet, poručio je strateg Izviđača.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!