Logo
Ispiši ovu stranicu

Na pomolu nova afera u hrvatskom rukometu

Na pomolu nova afera u hrvatskom rukometu

'Smatramo kako je neophodno obustaviti natjecanja Paket 24 Premier lige kako bi se očuvalo zdravlje naših vrhunskih rukometaša', stoji u podužem dokumentu koji je Zagrebački rukometni savez poslao HRS-u.

'Plinari' muku muče s prodorom korona virusa u njihove redove pa su preko Zagrebačkog rukometnog saveza poslali zahtjev za prekidom prvenstva. Da, njihov je plasman upitan s obzirom na trenutno stanje u momčadi, a 'Liga za prvaka' tek se zahuktala. U potpisu dokumenta su Božidar Jović i Kazimir Ilijaš, a prvospomenuti je uz to što je predsjednik ZRS-a i - glavni menadžer PPD Zagreba.

Interesantno, zar ne? Na adrese nekih klubova stiglo je očitovanje ZRS-a koje prenosimo u cijelosti.

screenshot-4.webp

 

 

screenshot-3.webp

Ako se liga prekine, ideja je da nitko ne ispada iz lige što bi sigurno odgovaralo slabijim momčadima, ali da ne bude nezadovoljnih, liga bi se proširila. Pitanje je kako bi to utjecalo na kvalitetu lige i mogućnost odigravanja, a već su stigli i odgovori iz nekih klubova. Doduše, stigao je i odgovor iz Nexea koji ovaj prijedlog Zagrebaša nije dobio na adresu. Zašto?

Razlog ne znamo. Doduše, neki bi rekli da su im oni izravni konkurenti za 'nedostižnu' titulu prvaka Hrvatske...

Našičani odgovorili 'plinarima': Kod nas se igraju svi sportovi pa nije jasno zašto ne bi i rukomet

Da, na inicijativu PPD Zagreba krenula je priča o prekidu svih rukometnih natjecanja u Hrvatskoj, tako ne bi došlo do još jednog velikog obračuna PPD Zagreba i Nexea u bitci za naslov prvaka.

- Gledajte, mi samo želimo igrati rukomet, samo to. Evo, po rasporedu bi nam Dubrava u subotu trebala doći u Našice, tko zna što će se sada događati. Ne, nije mi jasna ova odluka, svi u Europi igraju rukomet, u Hrvatskoj se najnormalnije igraju svi sportovi, ne znam zbog čega je došlo do ove odluke. Zatekla nas je ova ideja - priča nam Josip Ergović, pa dodaje:

- Kako će to proći na Skupštini HRS-a? Ne znam, ne bih se čudio da ova odluka prođe, znate kako je to kod nas. Sada taj prijedlog ide prema Upravnom odboru HRS-a, no vjerujem da će tu biti zdravog razuma. I ja sam član tog odbora, ali samo jedan od 15 ljudi, a nisam se još čuo s drugim članovima. Kažem, većina klubova je protiv toga, ali tko zna kako će to završiti, vjerujem da će ovoga puta u rukometu biti zdravog razuma.

Predsjednik Nexea misli kako su testiranja najmanji problem.

- Pa mi smo se u nedjelju vratili iz Ukrajine, onda u četvrtak iz Njemačke, stalno se testiramo, radimo PCR testove. OK, drugi klubovi možda i nemaju toliko novca, ali tu im i HRS može pomoći. Taj antigenski test košta tek 35 kuna po igraču, a trebaju se testirati samo oni igrači koji nisu preboljeli koronu. Pa i mi smo imali tih problema, devet naših igrača je imalo koronu.

Dapače, u našem rukometu "ima svega".

- Evo, meni je predsjednik jednog našeg kluba rekao kako je eksplicitno "za" nastavak sezone, ali ga je strah to javno reći. Zašto? Čovjek sam kaže 'ako im ne dam podršku, bojim se suđenja'. Ali, ako ćemo svi skupa na to pasti, onda nam nema pomoći. I onda neka nam rukomet i je tu gdje jest, a svi vidimo da nam on ne ide u dobrom smjeru. I tako neće na kraju ni reprezentacija napredovati. Mi se trudimo, ulažemo novac, imamo i uspjeha... Ovo nema smisla.

A Nexe ove godine ima dobre rezultate i na europskoj sceni...

- Evo, mi smo ove godine za hrvatski klupski koeficijent u EHF-u donijeli više bodova nego svi drugi klubovi zajedno. Upisali smo pet pobjeda u grupi, jednu u pretkolu, remizirali u osmini finala... Ma znate što, ako ima volje naći će se način da se odigra i završi prvenstvo. Što na to sve kaže Zoran Gobac? Iskreno, ne znam, čuo sam da je za opciju prekida prvenstva, ali vidjet ćemo sve u četvrtak - završio je predsjednik Nexea.

 

 

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!