Logo
Ispiši ovu stranicu

Veliko priznanje za bivšeg vratara Izviđača iz Ljubuškog

Veliko priznanje za bivšeg vratara Izviđača iz Ljubuškog

Posljednja potvrda vrhunske razine na kojoj igra bosanskohercegovački reprezentativni vratar, Benjamin Burić, je i priznanje u tradicionalnom izboru rukometnog medija,

Handball-Planet.com, koji ga je proglasio drugim najboljim čuvarom mreže na planeti za 2020. godinu, iza Danca Niklasa Landina.

Bivši "Skaut" Burić je kao individua u 2020. godini bio na top razini, ali to ne znači da je pamti po dobrom zbog ekipnih rezultata.

– Ne volim tu sezonu, izgubio sam sve sam što sam mogao, više se volim sjetiti 2019. godine kad smo osvojili titulu prvaka Njemačke, kaže Benjamin Burić.

Prošle pandemijske godine se sve loše poklopilo Buriću, s Flensburgom je ostao bez titule prvaka Njemačke koja je pripala Kielu bez borbe, dok s reprezentacijom uopće nije imao priliku boriti se za plasman na Svjetsko prvenstvo jer je IHF bez kvalifikacija odlučio koje će reprezentacije u Egipat. Zanimljivo je da se njihovom glavnom suparniku Kielu sve poklopilo pozitivno. Osvojili su Bundesligu bez borbe, a potom postali i prvaci Europe sa Sanderom Sagosenom u timu jer se završnica igrala tek krajem prosinca prošle godine. Norvežanin je prošlog ljeta prešao u Kiel i samo silom prilika, zbog pandemije, bio u prilici kao veliko pojačanje igrati završnicu u dresu Kiela, umjesto PSG-a.

Ove sezone je međutim Flensburg ponovno vodeća ekipa Bundeslige, a odlično im ide i u Ligi prvaka gdje su drugi u skupini A iza Kielcea, ali s dvije utakmice manje.

– Na oba fronta nam dobro ide, zadovoljan sam svojim i učinkom ekipe, priča Burić, napominjući da je imao i dodatni problem prošlog mjeseca:

– Imao sam Covid-19 po povratku sa utakmica reprezentacije, ali u tih 11 dana nisam imao jake simptome, tako da je sve dobro. Polako se vraćam, ali mi treba još snage. Igram po pola sata dok ne dođem u formu. Ne brinem se, siguran sam da će sve biti u redu, dodao je.

On je u tekućoj sezoni procentualno najbolji vratar Bundeslige.

– Ima još dosta za igrati, svoju sezonu ću na kraju ocijeniti prema tome jesam li što osvojio od titula ili ne. Ali bitno je da je ovo dosad sve super, pa vidjet ćemo. Čeka nas zgusnut raspored i moram se što prije vratiti u formu, a na kraju ćemo vidjeti šta smo napravili, rekao je Benjamin Burić.

Iz Saveza hoće da nas “razbude”

Reprezentacija je po svemu sudeći dobila novog izbornika, Ivicu Obrvana.

– Neću ništa komentirati dok se ne potpiše ugovor, vjerujem samo u papir i ono što je na papiru, kaže Burić.

Ono što je činjenica je da je smijenjen izbornik Bilal Šuman.

– Vjerojatno ljudi iz Saveza hoće da nas “razbude”, možda ima i malo zasićenja na relaciji trenera i igrača. Žele da pred odlučujuće utakmice naprave neki instant efekt sa novim trenerom. Vidjet ćemo kako će to izgledati, nekad to bude pozitivno, nekad negativno, rekao je bh. reprezentativni vratar.

152856385_2976831622547968_4405999797833287343_o.jpg

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!