Logo
Ispiši ovu stranicu

Hrvatska pobjedom u drugi krug, Šego briljirao

Hrvatska pobjedom u drugi krug, Šego briljirao

Budi se Hrvatska. Egipatsko sunce počelo je djelovati. Konačno nas je, osim u predivnom resortu Tolip s čijih balkona pogleda prema Sredozemlju nikad dosta, zagrijalo i na terenu u Aleksandriji koju napuštamo s tri boda u torbi. 

Kaže Lino Červar na zadnjem time-outu igračima kad su konačno slomili Katar: "Muda imate". Bilo je vrijeme da ih pokažu jer mjesta za pogreške nije bilo. A kada je tako, onda uglavnom računamo na pravu Hrvatsku. Protiv najozbiljnijeg protivnika u grupi odigrali smo najozbiljnije, najkompletnije od početka do kraja. Bez rupa i bez potrebe za medikamentima. Iako, za Dance, s kojima očekujemo borbu za broj jedan uoči četvrtfinala, trebat ćemo još bolje od ovoga protiv Katara, što je za njih, srećom, bilo dosta.

Vremena do Danaca još imamo jer, osim što smo igrali za tri boda za drugi krug u Kairu, igrali smo i za lakši raspored jer ne bi bilo baš lijepo odmah protiv svjetskih prvaka saznati na čemu si. Ovako, u četvrtak krećemo s Bahreinom, u subotu imamo Argentinu i ponedjeljak Dansku.

Kad smo svi očekivali da ćemo otvoriti utakmicu s 5-1 obranom, Lino je opet udario kontru sa 6-0. Makar, solidno je to izgledalo na početku, Musa je odmah bliskim kontaktom upoznao Carola, koji je u prve dvije utakmice zabio 18 golova, da se protiv nas baš i neće toliko napucavati. Dobili smo napokon i kontakt, ali kratko i malo jer opet smo više skakali, što je protiv šutera kakav je Marzo kocka, koja se nama danas isplatila.

Dobro smo snimili katarski napad premda to sada zbog Carola, kada nema broja jedan Capotea, i nije bilo tako teško, pa je profitirao Zakkar na desnoj strani, na kojoj je najviše pucalo jer pet sedmeraca koje je Katar imao u prvom poluvremenu svakako je previše za bilo koga.

Međutim, zato je tu bio Marin Šego. Mjesec i pol dana nije igrao utakmicu i što napravi? Uđe i poskida tri sedmerca za redom. Dva Madadiju i jedan Hasaballi. Ču-do. Pa iz Međugorja je, zar ne? I onda u drugom poluvremenu i treći Madadiju, ukupno četvrti. Uračunajte samo ta četiri u konačan rezultat...

Kad je bilo bitno i kad se lomilo, kad je Katar došao na -1 zadnjih osam minuta, i Lino je pokazao muda uvevši Jaganjca i Šarca da odlučuju iako su dotad sjedili na klupi cijelo vrijeme. I naši su mladići, koji zaslužuju još više povjerenja, to odradili muški, nismo ni sumnjali jer da ne mogu, ne bi ni bili tu.

Zaključno, dobro je i mora biti samo još bolje...

HRVATSKA - KATAR 26:24 (13:11)

ALEKSANDRIJA Dvorana Borg Al Arab. Bez gledatelja. Suci: Načevski i Nikolov (Makedonija)

HRVATSKA: Pešić (4), Šego (2+4); Marić 5, Duvnjak 1, Mandić, Horvat 3, Kević, Šarac, Štrlek 6, Čupić 2 (1), Musa 1, Mamić 5, Šebetić, Brozović, Mamić, Jaganjac, Martinović 3.

Izbornik Lino Červar

KATAR: Šarić (1+1), Abidi (5+1); Alkrad, Mabrouk, Madadi 4 (2), Carol 7, Sassi, Damjanović, Berrached 3, Sami 1, Ban Ali 4, Guehis, Abdelfattah, Dhiab, Hassaballa 1, Zakkar 4.

Izbornik Valero Rivero

Poslijednja izmjena danaUtorak, 19 Siječanj 2021 19:51
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!