Logo
Ispiši ovu stranicu

Josip Šarac: Ovo nam treba biti pouka

Josip Šarac: Ovo nam treba biti pouka

Hrvatski rukometaši kiksali su na startu Svjetskog prvenstva protiv Japana, no kako su se stvari odvijale u prvom poluvremenu, na kraju možemo biti i zadovoljni bodom.

- Kao što sam već rekao, dosta zbunjeno smo krenuli u utakmicu i jednostavno nismo odgovorili na njihovu brzinu. Igrali su izrazito brzo i bilo je jako teško igrati protiv njih u obrani. U napadu je bilo dosta prostora, no isto smo radili neke greške i na kraju smo uzeli samo jedan bod, kaže Marino Marić, koji je sa sedam golova bio najbolji strijelac Kauboja.

- Razočaravajuće za sve nas, gledatelje i navijače. Pratim kako mi krećemo u utakmicu, sve su to vrhunski igrači, ali desi se neka kolektivna zbunjenost, ne funkcioniramo dobro, a oni zabijaju, zabijaju, dok se pokreneš vidiš "minus šest" i dolazi panika. Onda se čupaš, čupaš, to nekad bude dobro, nekad ne, danas danas je bio bod, napola, što kažu, ali jedna velika škola. Čestitam Japancima, osvojili smo bod protiv njih i idemo dalje, dodao jeMarić.

- Ja osobno, a nadam se i ekipa, shvatit ćemo ovo ozbiljno, morat ćemo se više angažirati i promijeniti pristup, jer nema gledatelja, drugačije je, sve na terenu djeluje hladno i kad te ne krene dobro nema te tko podići emocionalno. Moramo probati da se svi maksimalno opustimo i igramo što možemo, jer onda smo vrhunski, zaključio je Marić.

Marko Mamić ne misli da je ulazak u utakmicu bio premekan.

- Više smo prihvatili njihovu igru koja je dosta brza. Tu su nas dosta razvukli, primili smo puno golova iz kontri i polukontri i na postavljenu zonu. Nije ništa funkcioniralo na početku i oni su se odlijepili, napravili su razliku koju na kraju nismo uspjeli prestići.

Mamić je ostao prilično impresioniran izvedbom momčadi koja je prije dvije godine završila sudjelovanje na svjetskom prvenstvu na samom začelju.

- Moram im čestitati, stvarno su dobro odigrali. Poznato je da su Japanci brzi, a još su i dosta dobro tehnički odigrali. Vidjelo se da su dosta prostudirali našu obranu. Pripremili smo se i mi na njih, ali mora se priznati da su oni jako dobro odigrali.

Josip Šarac je naglasio obrambene probleme u prvom dijelu utakmice.

- U drugom poluvremenu je to dosta bolje obrambeno izgledalo. U prvom smo primili čak 17 pogodaka, što za našu obranu nikako nije dobro. Uvijek nas je krasila obrana s malo golova, a danas to nismo pokazali. Mislim da je ovo pouka kako ne smijemo.

Poput Šarca, i Ivanu Martinoviću je ovo debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu, a s tri pogotka u prvom poluvremenu pokazao je da nije bio impresioniran.

- Mislim da smo svi bili malo nervozni i tako smo se cijelu utakmicu vukli da se vratimo pa možemo reći da smo na kraju izvukli taj bod. Oni su se jako dobro pripremili. Igrali su discipliniran napad, igrali su na šansu, brzi su bili i tu smo mi imali dosta problema. Falila nam je agresivnost u obrani. To smo malo popravili u drugom poluvremenu.

Unatoč neočekivanom gubitku boda među hrvatskim rukometašima panike nema.

- Sigurno će nas ovo otrijezniti. Bolje da je u prvoj utakmici nego da se poslije neka desila. Ništa nije izgubljeno, idemo pobjeđivati dalje pa što bude. Sutra je slobodan dan, a onda imamo Angolu. Tu moramo ići 300 posto, nadoknaditi ovo što smo danas izgubili i pokazati svima što Hrvatska može, poručio je Josip Šarac.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!