Logo
Ispiši ovu stranicu

U Posušju se prvi put održava golf turnir za profesionalce

U Posušju se prvi put održava golf turnir za profesionalce

Golf klub Posušje prvi put organizira turnir PRO-Am turnir, na kojem će nastupiti devet profesionalnih igrača golfa.

Turnir se održava 12., 13. i 14. svibnja. Pripreme na jedinom hercegovačkom golf terenu Topala u punom su jeku.

''Prvi put u Hercegovinu dolaze profesionalni igrači golfa. Do sada su dolazili devet puta u Sarajevo, a sada prvi put dolaze u Hercegovinu. Radi se o profesionalcima koji zarađuju od golfa, od njega žive i na taj način prehranjuju svoje obitelji'', objašnjava nam Tihomir Parlov, predsjednik Golf kluba Posušje i direktor ovog turnira.

Profesionalni golferi u Hercegovinu sredinom svibnja dolaze iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Turske, a oni su: Dejan Šaran, Miro Raič, Robert Savić, Urban Legat, Daniel Kraljič, Adam Osmančević, Janez Grilc, Bekir Kara i Sinan Caglayan. Za najbolje od njih osigurane su u novčane nagrade, a uz njih će nastupiti 27 amatera.

''Specifičnost ovog turnira je da će, uz profesionalce, na njemu sudjelovati i amateri, koji će se moći učiti i ponašanju, i igranju golfa, a najveća stvar u svemu tome je da se Golf klub Posušje preko njih afirmira, jer će oni dalje pronositi priču da postoji Golf klub u Hercegovini, a ne samo u Sarajevu pa da onda šalju svoje prijatelje i poznanike koji će dolaziti kod nas igrati golf i družiti se'', priča nam Parlov o ovom, do sada slabo iskorištenom, hercegovačkom turističkom potencijalu.

Ovaj turnir Posušju trajat će tri dana. Četvrtak 12. svibnja je službeno otvaranje uz zakusku i pjenušac te izvlačenje rasporeda za petak, a u subotu se starta po rezultatima od petka. U subotu navečer, nakon završetka igre, predviđen je gala večera, uz glazbu uživo, dodjela nagrada za tri najbolja profesionalca… Tri najbolje ekipe, također će dobiti nagradu, a najbolja će dobiti voucher za četiri osobe koji uključuje all inclusive aranžman u hotelu Kempinski u turskom Beleku, a predviđene su i nagrade najboljim amaterima.

''Mi smo ove godine, jer je prvi put, limitirali turnir na devet profesionalaca. Mogli smo ih privući i više. Ovaj turnir će prijeći u tradiciju. Ovo radimo da bismo napravili promociju golfa u Hercegovini, ali i promociju Hercegovine u svijetu, jer ovi profesionalci koji obilaze cijeli svijet igrajući golf preporučit će Hercegovinu i naš golf klub'', govori Parlov, a njegove riječi potvrđuje i to da nekim igračima ovo neće biti prvi dolazak u Hercegovinu. Neki su već bili ljetos na turniru 'Kamen, krš i maslina - memorijal Veljko Lončar'.

''Od njih devet bilo ih je pet, oduševljeni su, ne samo oni nego svi koji dođu, prvenstveno našom domaćom hranom, gostoprimstvo i terenom pa se objeručke odazivaju našim pozivima'', govori nam Parlov, predsjednik kluba koji je peterostruki prvak BiH i koji ide prema svom šestom naslovu, a i on je prvak države.

''Nadamo se da ćemo i šesti put biti prvaci, a Masters na kojem igraju najbolji sam osvajao dva puta, dok su ga moje klupske kolege Mladen Mušura i Robert Mandurić osvojili po jednom, ali zadnjih pet godina nikome ne dozvoljavamo da dođe blizu osvajanju nekog većeg turnira. Sve pobjeđujemo i osvajamo'', kazao je Parlov, a spomenuti 'Memorijal Veljko Lončar' u Posušju bio je najmasovniji golf turnir na ovim prostorima.

''Pokojni Veljko Lončar jedan je od utemeljitelja kluba i nastavio ga je voditi pa bez njega klub ne bi došao u ove visine. Puno je dao i svog vremena, i financija za ovaj klub. Među prvima je bio Ivan Mandurić Cigo koji je golf donio u Hercegovinu iz Kanade, ali da Veljka nije bilo možda danas ne bi bilo ni kluba i drago mi je da smo mu uzvratili, najminimalnije na taj način, turnirom na kojem je bilo 115 igrača i sumnjam da će se ta brojka ikada više ponoviti na nekom turniru'', kazao je predsjednik golf kluba Posušje Tihomir Parlov podvlačeći za kraj kako će se ''memorijal s imenom Veljka Lončara održavati, dok je ova uprava u klubu''.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!