Logo
Ispiši ovu stranicu

Održano otvoreno prvenstvo BiH u Road Racingu

Održano otvoreno prvenstvo BiH u Road Racingu

Protekli vikend održane su moto trke u programu sportske manifestacije Road Racing “Banja Luka 2021” koje su se vozile se za Otvoreno Prvenstvo BiH u Road Racing-u.

Na svih šest utrka koje su bile bodovane u Prvenstvu nastupilo je 200 vozača iz 7 europskih zemalja, dok je u Prvenstvu BiH nastupilo 69 vozača iz 13 BiH klubova, što je više nego dvostruki napredak u odnosu na prošlu sezonu.

Kvaliteta utrka je unatoč i dalje kriznoj - ''pandemijskoj'' sezoni podignuta na jednu višu razinu, što je izvanredan zalog za budućnost ove popularne discipline moto sporta.

Prvenstvo je održano kroz 3 Extreme Enduro utrke (Kreševo, Tomislavgrad, Sarajevo), 2 Enduro Cross Country utrke (Kreševo i Jajce) i 1 Classic Enduro utrku (Kreševo).
Prvak BiH u disciplini Enduro je Martin Šego (EEK ''Mostar''), pobjednik Prvenstva u klasi AMATER je Damir Begunić (EK ''OldWheels'' iz Sarajeva), dok je pobjednik Prvenstva u klasi VETERAN Ante Bakula (MK ''Hercegovina Extreme'' Široki Brijeg).

Klupski prvak BiH je rezultatski i najkonstantniji Enduro klub u posljednje 2 sezone - EEK ''Mostar'', ispred EK ''OldWheeels'' i AMK ''Prašinari'' iz Kiseljaka.

"Čestitke svima i vozačima i organizatorima. Nadamo se još većim uzbudjenjima i napretku Enduro scene u BiH u 2022.", poručili su organizatori.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!