Logo
Ispiši ovu stranicu

Mlade šahovske nade Hercegovine u Ljubuškom

Mlade šahovske nade Hercegovine u Ljubuškom

U Ljubuškom su se danas okupile mlade šahovske nade Hercegovine.

Novoosnovani Šahovski klub „Kula“ iz Ljubuškog ugostio je šahovske kadete iz Brotnja i Širokog Brijega te je u Društvenom centru u Ljubuškom odigrano drugo kolo kadetskog turnira “Tri Hercegovačka kluba 2021”.

Riječ je o turniru u kojem sudjeluju ŠK Široki Brijeg, ŠK Brotnjo i ŠK Čapljina.

S pravom se može reći da ovaj turnir okuplja gotovo sve najbolje mlade šahiste iz Hercegovine, pa su i mečevi bili takvi, moglo se i danas vidjeti uistinu lijepih poteza na pločama.

U Ljubuškom su danas igrali kadeti ŠK Široki Brijeg protiv vršnjaka iz ŠK Brotnjo, dok su Čapljinci u ovom kolu bili slobodni.

Igralo se na šest ploča uz tempo igre od 30 minuta po igraču.

Nakon uzbudljive borbe na svim pločama, pobjedu je rezultatom 8,5 – 3,5 upisala ekipa Brotnja.

Boje Brotnja danas su branili Borna Pehar, Ana Ostojić, Filip Pehar te troje Ljubušaka Mihaela Buntić, Šimun Enzo Buntić i Marin Nižić.

Za Široki Brijeg su igrali Tomislav Ivanković, Ivan Naletilić, Matej Čerkez, Petra Sesar, Petar Glavaš, Benjamin Bošnjak i Ida Bosnjak.

Alen Buntić, predsjednik novoosnovanog ljubuškog šahovskog kluba „Kula“ izrazio je zadovoljstvo što se nakon dugo vremena u Ljubuškom održao jedan lijep šahovski događaj.

Zahvalio se ujedno i Gradu Ljubuškom te gradonačelniku Vedranu Markotiću što su im izašli ususret i omogućili da se ovaj turnir održi.

Inače, Šahovski klub „Kula“ Ljubuški osnovan je u veljači ove godine, a osnivači već imaju velike planove. Uz Buntića, osnivači su još Ivan Bandur, Dragan Burić, Ivan Brkić, Marko Rajič i Ivan Herceg.

Kako Buntić navodi, prvi plan im je pokrenuti školu šaha u Ljubuškom, te je i ovim putem pozvao sve zainteresirane roditelje i mlade šahiste s područja Ljubuškog da se jave na broj 063-788-537 i predbilježe se.

„Cilj nam je djeci iz Ljubuškog omogućiti učenje šahovske teorije, rad i napredak pod stručnim nadzorom. U planu nam je i u budućnosti organizirati slična šahovska natjecanja za mlade kao što je ovo koje se danas održalo u Ljubuškom, a s vremenom ćemo gledati da djeci omogućimo putovanja i nastupe na šahovskim natjecanjima diljem Hercegovine“, istaknuo je Buntić.

On kao šahovski trener već godinama radi s djecom iz Šahovskog kluba Brotnjo koja ostvaruju zapažene šahovske rezultate. Alen je ujedno i licencirani FIDE nacionalni instruktor šaha.

Kako ističe, osim rada s djecom Šahovski klub „Kula“ ima želju organizirati i turnire i šahovska druženja za odrasle u Ljubuškom.

„Cilj nam je stvoriti klub koji će postati okupljalište svih ljubitelja šaha iz Ljubuškog“, ističe Buntić.

Više o Šahovskom klubu „Kula“ pogledajte na web stranici Šahovski klub Kula

Poslijednja izmjena danaSubota, 06 Ožujak 2021 20:40
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!