Logo
Ispiši ovu stranicu

Kako Hrvatska može biti druga ili treća u skupini

Kako Hrvatska može biti druga ili treća u skupini

Za razliku od prošla dva velika natjecanja, Hrvatska će prolazak u nokaut-fazu morati riješiti u posljednjem kolu po skupinama. I to će biti sve, samo ne lagan zadatak. Jer s druge će strane u utorak od 21 sat stajati Škotska, jedan od domaćina Europskog prvenstva.

Nakon remija "vatrenih" s Češkom u Glasgowu izabranici Zlatka Dalića nemaju previše prostora za kalkuliranje. Žele li proći u osminu finala, moraju pobijediti. No jednake šanse, nakon remija s Engleskom, ima i Škotska.

Kako Hrvatska može biti druga?

S obzirom na to da nakon dva kola Hrvatska ima samo jedan bod i da u zadnjem kolu međusobno igraju Češka i Engleska, koje imaju po četiri boda, jasno je da Hrvatska ne može osvojiti skupinu D. Ako je išta dobro u cijeloj situaciji, onda je upravo činjenica da ne možemo biti pobjednici skupine i da nećemo igrati s drugoplasiranim iz skupine F, skupinom smrti ovog Eura, gdje su Francuska, Njemačka, Portugal i Mađarska. To će biti Česi ili Englezi, a remi bi u njihovoj utakmici na prvom mjestu ostavio Čehe zbog bolje gol-razlike. Ta utakmica osmine finala igra se u Londonu 29. lipnja od 18 sati, piše 24sata.

Ako Engleska pobijedi Češku, "Vatreni" mogu biti i drugi, no tada će odlučivati razlika golova između Hrvatske i Češke. Dalićevi igrači su trenutno na -1, a Česi na +2. U slučaju da Česi osvoje bod ili upišu pobjedu, Hrvatska bi s tri boda protiv Škotske bila treća. Dakle, pobjeda od tri gola nad Škotima uz bilo koji poraz Češke sigurno bi nas odveo na drugo mjesto, ili sličan visoki poraz Češke uz minimalnu pobjedu nad Škotskom.

Budu li Hrvatska i Češka izjednačeni i po gol-razlici (da, primjerice, Engleska pobijedi 2-0, a Hrvatska 1-0), dalje bi išli Česi zbog većeg broja postignutih golova.

Bude li u Londonu 2-0 za domaćina, a Hrvatska pobijedi 2-1, onda bi Hrvatska i Češka bile potpuno poravnate i presudio bi manji broj kartona. Hrvatska trenutačno ima četiri žuta, Češka tri.

Tko god završi drugi, ići će u osminu finala na drugoplasiranog iz skupine E u kojoj trenutačno Švedska ima četiri boda, Slovačka tri, Španjolska dva i Poljska jedan bod. Ta se utakmica igra u ponedjeljak, 28. lipnja u Kopenhagenu od 18 sati.

Kako Hrvatska može proći kao treća?

Dakle, uz pobjedu smo sigurno među najbolje četiri trećeplasirane reprezentacije, ali tad vrlo vjerojatno nećemo znati tko nam je protivnik do kraja grupne faze. Jer se kostur popunjava ovisno o momčadima koje prolaze.

Sigurno je da bi Hrvatska, u tom slučaju, išla na pobjednika jedne od skupina. Bude li to C, što su Nizozemci, to bi značilo put na utakmicu u Budimpeštu 27. lipnja od 18 sati.

U drugoj kombinaciji po kojoj Hrvatska prolazi kao trećeplasirana igrala bi posljednji meč osmine finala, ponovno u Glasgowu 29. lipnja od 21 sat, protiv pobjednika skupine E u kojoj su Šveđani, Slovaci, Španjolci i Poljaci.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!