Logo
Ispiši ovu stranicu

Superliga ostala bez pola klubova: “Pripremamo novi model natjecanja, idemo dalje”

Superliga ostala bez pola klubova: “Pripremamo novi model natjecanja, idemo dalje”

Šest preostalih klubova nogometne Superlige poručilo je tijekom noći kako će nastaviti s planiranim organiziranjem natjecanja bogatih momčadi bez obzira na istupanje šest engleskih klubova.

“Unatoč objavi istupanja engleskih klubova, na što su bili prisiljeni pod pritiskom koji je nad njima izvršen, mi smo uvjereni da je naš prijedlog potpuno u skladu sa zakonom i normativom Europske unije, što je danas potvrđeno sudskom odlukom (u Madridu) koja štiti Superligu”, navedeno je u zajedničkom priopćenju Real Madrida, Atletica, Barcelone, Juventusa, Milana i Intera.

“S obzirom na aktualnu situaciju, razmislit ćemo o najadekvatnijim koracima kako bismo remodelirali ovaj naš projekt, uvijek imajući na umu cilj da navijačima ponudimo najbolje moguće iskustvo te potenciramo isplate solidarnosti cijeloj nogometnoj zajednici”, dodali su u priopćenju.

U utorak navečer su engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea priopćili kako se povlače iz Superlige, projekta objavljenog javno u nedjelju. Dvanaest bogatih europskih klubova najavilo je osnivanje vlastite lige od 20 klubova “koja bi počela što je ranije moguće”.

Najava je izazvala protivljenje europske i svjetske krovne organizacije Uefe i Fife. Uefa je zatim predstavila novi format Lige prvaka od 2024. godine, koji bi išao na ruku bogatijim klubovima, no koji nije radikalan poput Superlige.

“Europska Superliga je uvjerena da se aktualni status quo u europskom nogometu treba promijeniti. Predlažemo novo europsko natjecanje jer postojeći sustav ne funkcionira”, priopćila je Superliga, čiji je predsjednik Florentino Perez, čelni čovjek Real Madrida.

“Cilj našeg prijedloga je dopustiti sportu da evoluira na način da generira prihode i stabilnost cijeloj nogometnoj piramidi te tako pomogne nadići financijske poteškoće s kojima se suočava cijela nogometna zajednica zbog pandemije koronavirusa. Također bismo odredili i solidarne isplate, osjetno veće, svim sudionicima nogometa”, stoji u priopćenju.

Priopćenje je objavljeno nakon videokonferencijskog sastanka šest preostalih klubova, a nakon istupanja engleskih klubova.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!