Logo
Ispiši ovu stranicu

IGOR PAMIĆ: Ovo što sam vidio za dva mjeseca u Gabeli, nisam vidio u 34 godine igračke i trenerske karijere

IGOR PAMIĆ: Ovo što sam vidio za dva mjeseca u Gabeli, nisam vidio u 34 godine igračke i trenerske karijere

Sa energijom pobjednika spremnog uraditi sve za rezultat je 29. kolovoza u gabelski GOŠK i Prvu ligu FBiH stigao Igor Pamić kao atraktivno nekad igračko, a sad trenersko ime.

Međutim nepuna dva mjeseca kasnije, 26. listopada, mu je uprava GOŠK-a otkazala povjerenje pa je on već doma u Istri, odakle se za Dnevni list još jednom osvrnuo na trenerski angažman u Prvoj ligi FBiH, koji je sigurno njegov – rezultatski najlošiji.

Hvala igračima na izuzetnoj korektnosti i ljubavi koju su mi pružili tijekom ova dva mjeseca. Zahvaljujem se i Zdravku Mamiću koji mi je omogućio taj angažman, zahvaljujem se i oružarima, teti Miri i Anti. Generalno bilo je svega u ova dva mjeseca, a ja znam da sam radio najbolje što sam mogao, radio sam sigurno dobar posao, smatra Igor Pamić i dodaje:

– Neću ulaziti u detalje, ali ovo što sam vidio za dva mjeseca u Gabeli, nisam vidio u 34 godine igračke i trenerske karijere. Ali to ću ostaviti za sebe. U svakom slučaju nije bilo dosadno.

Igrači trebaju mir

Pamić je vodio GOŠK u deset natjecateljskih utakmica. U 8 prvenstvenih je tim upisao po dvije pobjede i remija te četiri poraza, a u Kupu po jednu pobjedu i poraz. Spomenuo je i suđenje kao faktor koji nije išao na ruku GOŠK-u.

S druge strane radili smo sami sebi paniku. Došao sam u trenutku kad je energija u timu bila nikakva. U jednom trenutku smo je vratili, pa opet izgubili. Sigurno da se od trenera očekuje rezultat, ali postoje i drugi uvjeti koje treba imati, a to su mir i energija, što mi nismo imali. Pritisak je napravio svoje. Nadam se da će igračima sad biti omogućeno da imaju mir, jer ti igrači mogu puno više, smatra bivši trener GOŠK-a.

GOŠK je prošao previše pretumbavanja od ljetos da bi tako ekspresno bio u situaciji sve preokrenuti i doći do nečeg stabilnijeg.

GOŠK ima problem sa mladim igračima koji su talentirani, ali ne mogu završavati utakmice. Osim toga od mog dolaska smo potjerali dosta igrača. Ostali su u svakodnevnom strahu hoće li se njima isto dogoditi. U takvom psihološkom stanju ne mogu dati najbolje od sebe. Doveli smo novih osam od kojih je malo koji bio u natjecateljskoj formi. Tek od početka sljedećih priprema GOŠK može slagati ekipu.

Zalutali u nogomet

U Prvoj ligi FBiH treneri generalno brzo padaju, ovo je 12. promjena u 10 klubova kroz 12 kola prvog dijela prvenstva.

Očito su ti ljudi koji tako mijenjaju zalutali u nogomet i ne razumiju ga. Tako je najlakše pravdati svoje neznanje. To je nemoguće pratiti igračima. Evo upravo GOŠK je imao jednog trenera sa svojom vizijom u pripremama, pa je došao drugi poslije par kola i sad treći. Da smo imali normalne uvjete, tvrdim da bi imali više bodova. Nadam se da će sad igrači biti “odblokirani”, dečkima treba mir. Mojim sinovima, igračima, želim puno sreće i strpljenja, zaključio je Igor Pamić za Dnevni list.

Prva liga FBIH nije za podcijeniti

U svim klubovima gdje je radio, Pamić je imao uspjeha. Ali tako nije završila epizoda u Prvoj ligi FBiH.

Svaka liga je teška, pogotovo ovakva, izjednačena. Ne možeš nigdje ići sa sigurnošću da ćeš pobijediti. Jako dobrih, zanimljivih igrača sigurno ima u toj ligi. Ona nije za podcijeniti. Žao mi je što dosta klubova nema gdje trenirati, pa ni kod nas to nije bilo na željenom nivou, iako GOŠK ima pomoćni teren kakav mnogi u ligi nemaju.

Svlačionicu prepustiti treneru i igračima

Kad je otišao iz Podgorice, Pamić je izjavio da će mu trebati dobar odmor.

U Gabeli sam bio kraće, a trebat će mi duži odmor. Kad sam prešao hrvatsku granicu, bio sam sretan. Ali mi je žao igrača s kojima sam imao sinergiju. Odmorit ću glavu i čekati novi posao, kaže Pamić koji je potom imao poruku i za predsjednika GOŠK-a Luju Ilića:

Zahvaljujem se Luji na druženju i svim iskustvima. Bez obzira što će se on ljutiti, dat ću mu savjet da svlačionicu prepusti treneru i igračima. Trener je za rezultat, a direktor za kancelariju, tako mora funkcionirati. On se zaista bori kao lav za taj klub. Ali previše sluša savjetnike sa strane koji ne poznaju dovoljno nogomet i koji su tu radi svog interesa. To je moja prijateljska poruka, jer čovjeka cijenim i znam koliko se trudi. Želim njemu i klubu puno sreće, biće im jako potrebna.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!