Logo
Ispiši ovu stranicu

Košarkaši Olympiacosa izbačeni iz grčke lige, sve su bliže ABA ligi

Košarkaši Olympiacosa izbačeni iz grčke lige, sve su bliže ABA ligi

Disciplinski sudac Grčkog košarkaškog saveza donio je odluku o izbacivanju Olympiacosa iz lige nakon što se klub iz Pireja nije pojavio na terenu u četvrtfinalnoj utakmici doigravanja protiv Panathinaikosa.

'Olympiacos je prebačen u niži rang natjecanja zbog odbijanja nastupa u doigravanju te je sankcioniran eliminacijom iz doigravanja za prvaka Grčke', stoji u priopćenju iz Saveza uz napomenu:

'Olympiacos ove sezone više neće igrati košarku. Svi rezultati Olympiacosa su izbrisani, momčad je tako pala na posljednje mjesto prvenstvene ljestvice i ispada iz lige.'

Podsjetimo, Olympiacos je tražio da mu na utakmicama protiv Panathinaikosa sude suci iz inozemstva, ali taj je zahtjev odbijen. Došlo je do žestokog sukoba s Košarkaškim savezom Grčke i čelnicima Panathinaikosa, a sve je kulminiralo kad su u Olympiacosu odlučili ne izaći na teren u četvrtfinalu doigravanja baš protiv Panathinaikosa.

Sad je sve izglednije da bi se Olympiacos mogao pridružiti regionalnoj košarkaškoj ABA ligi iako se neki od klubova s prostora bivše državne tvorevine otvoreno protive njegovu uključivanju. No, sigurno bi za sve njih, pa tako i hrvatske predstavnike Cibonu, Cedevitu i Zadar, bio izazov igrati protiv jedne od najjačih europskih momčadi...

Najvažnije za čelnike Olympiacosa je to da i dalje imaju zajamčeno mjesto u košarkaškoj Euroligi. 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!