Logo
Ispiši ovu stranicu

KK Ljubuški natupio na 9. međunarodnom turniru za mlade košarkaše „Monte Zott 2022“

KK Ljubuški natupio na 9. međunarodnom turniru za mlade košarkaše „Monte Zott 2022“

Hrvatski košarkaški klub Brotnjo tijekom petka i subote u Čitluku je na međunarodnom košarkaškom turniru ugostio mlade košarkaše iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Na 9. međunarodnom turniru za mlade košarkaše „Monte Zott 2022“ nastupilo je dvanaest momčadi podijeljenih u dvije starosne kategorije, a naslove prvaka na ovogodišnjem turniru osvojili su mlađi kadeti KK Sutjeska iz Crne Gore i kadeti KK Dubrovnik iz Republike Hrvatske.

Inače, na turniru „Monte Zott 2022“ uz talentirane mlade košarkaše iz HKK Brotnjo nastupili su mladi talenti iz HKK Zrinjski, HKK Čapljina, HKK Posušje, HKK Ljubuški, HKK Široki, KK Dinamo Zagreb, KK Dubrovnik i KK Sutjeska.

U dijelu turnira za mlađe kadete finale su izborili KK Sutjeska i HKK Čapljina. Košarkaši Sutjeske u finalu su slavili 49:27, dok je u utakmici za treće mjesto Brotnjo pobijedilo Široki 38:36.

Jako uzbudljivu finalnu utakmicu kadetskog turnira odigrali su Dubrovnik i Čapljina, a Dubrovčani su na kraju pobijedili rezultatom 74:72. Treće mjesto u konkurenciji kadeta osvojili su košarkaši zagrebačkog Dinama nakon pobjede u utakmici za treće mjesto nad Ljubuškim (50:26).

Marko Popović iz KK Sutjeska izabran je za najkorisnijeg igrača kod mlađih kadeta, čemu je Popović pridodao i nagradu za najboljeg strijelaca. Za najboljeg obrambenog igrača proglašen je Ivan Prskalo iz HKK Brotnjo – Čitluk.

Luka Salatić iz KK Dubrovnik izabran je za najkorisnijeg igrača kadetskog turnira, njegov suigrač Niko Grošeta osvojio je nagradu za najboljeg obrambenog igrača turnira, dok je Niko Božić iz HKK Čapljina bio najbolji strijelac kadetskog turnira.

Nagrade, pehare i medalje mladim košarkašima uručili su Andrija Ćorić i Mile Galić.

Ovogodišnji Monte Zott ponovno je imao humanitarni karakter. Naime, HKK Brotnjo zajedno s Udrugom Susret, partnerskom organizacijom, i uz pomoć sponzora organizirao je prodaju slastica čiji prihod je namijenjen za potrebe Udruge Susret.

Općina Čitluk, Federalno ministarstvo kulture i sporta te tvrtka Union foods bili su zlatni sponzori međunarodnog košarkaškog turnira „Monte Zott 2022“.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!