Logo
Ispiši ovu stranicu

Europska unija nastavlja s potporom biciklističkom turizmu u ZHŽ-u

Europska unija nastavlja s potporom biciklističkom turizmu u ZHŽ-u

U okviru projekta "Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore - Cycling Rural", financiranog od Europske unije, u petak, 12. ožujka, od 14 do 17 sati u hotelu Bigeste u Ljubuškom održat će se forum aktivnog turizma pod nazivom "Adriatic Outdoor Adventure".

"Cilj je foruma upoznati turistički sektor s inicijativama koje su zaživjele na našim prostorima te istaknuti i prenijeti uspješne priče iz oblasti razvoja aktivnog turizma u jadranskom zaleđu", objavila je Vlada Zapadnohercegovačke županije koja je i organizator događaja.

Forum će okupiti međunarodne stručnjake iz oblasti aktivnog turizma, a zainteresirani će program pratiti putem Zoom aplikacije.

Događaj će početi predstavljanjem projekta "Cycling Rural" te će se polaznici upoznati s najuspješnijim inicijativama pokrenutim kroz projekte Europske unije i to "Tourism, Adrenaline and Rafting Adventure - T.A.R.A." i "Adriatic Canyoning". Predstaviti će se i aktualni projekti iz oblasti turizma " "EU4Business", "Tourism Development Promotion" i "Via Dinarica".

Drugi dio programa zaokružuje panel s međunarodnim govornicima koji će razgovarati o iskustvima i podijeliti uspješne priče kroz koje su prošli na putu razvoja aktivnog turizma širom Europe. Na panelu će sudjelovati Ed Lancaster iz European Cyclist Federation (Belgija); Jack Delf iz agencije Black Mountain Montenegro (Crna Gora); Iva Bencun iz agencije Feral Tours (Hrvatska), a moderator panela će biti Nedo Pinezić, turistički savjetnik iz Hrvatske.

Zapadnohercegovačka županija kroz svoju strategiju razvoja turizma 2020.-2027. godine unaprjeđuje infrastrukturu za aktivnosti u prirodi, s naglaskom na biciklističkim stazama.

"Organizacija jednoga ovakvoga foruma predstavlja značajan doprinos promidžbi biciklističkih staza u Hercegovini te pomaže pozicioniranju Hercegovine kao poželjne cikloturističke destinacije na europskim biciklističkim platformama", navode organizatori.

Projekt "Cycling Rural" započeo je 1.10.2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega je Europska unija osigurala 400.000 eura.

Nositelj projekta je Ured Vlade ZHŽ za europske integracije, a partneri su gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi iz Crne Gore.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!