Logo
Ispiši ovu stranicu

Maja Bošnjak: Nekadašnja rukometašica, danas fitness trenerica, o svom poslovnom pothvatu

Maja Bošnjak: Nekadašnja rukometašica, danas fitness trenerica, o svom poslovnom pothvatu

Među nekoliko uspješnih poduzetnica koje su nedavno u Ljubuškom predstavile poslovne priče, našla se i Maja Bošnjak, po struci profesorica tjelesne i zdravstvene kulture te vlasnica fitness kluba „Maya“.

Naime, Bošnjak je Ljubušacima poznata kao uspješna rukometašica koja je čak sedam puta birana za najbolju sportašicu u ovom gradu, a nakon završetka rukometne karijere i manjka posla u struci, odlučila se okušati kao fitness trenerica i već godinama uspješno surađuje s brojnim klijenticama.

Trnovit put

„Nisam imala adekvatan prostor, rekvizite, a ni dovoljno novca da u početku rada pokrenem sve onako kako sam zamislila. Tada mi je u pomoć priskočio Ivan Anić, trener karatea u Ljubuškom, koji mi je ustupio podlogu za treniranje. Nakon godinu dana djelovanja, prepoznat je moj rad i trud i tada je bilo potrebno prijeći u veći prostor. U „hodu“ sam kupovala rekvizite, išla na edukacije, a kako je vrijeme odmicalo, napredak je bio sve veći te je ponovno došlo do potrebe za promjenom prostora zbog sve većeg broja žena koje su dolazile na treninge. Put je bio trnovit, ali mogu reći da sam zadovoljna sa svime što sam postigla“, kazala je Bošnjak za naš list.

Klijenticama je bila na usluzi i u onim specifičnim uvjetima, u visokom stupnju trudnoće, no vjerovala je da će borbenost i želja za uspjehom isplatiti.

„Sve ovo ne bih mogla postići sama, bez muža i roditelja, koji su me podržavali i u onim najtežim trenucima. Danas, gledajući unatrag, sretna sam i ponosna na svih ovih devet godina koje sam provela radeći kao fitness trenerica. Sada plovim mirnim vodama i nadam se da će tako i ostati“, istaknula je Bošnjak.

Nadalje je pohvalila nastojanja Grada Ljubuškog i Zapadnohercegovačke županije da osiguraju potporu svim poduzetnicima koji, između ostalog, rade i na pozitivnoj promidžbi mjesta u kojem žive.

Dobrobiti vježbanja

„Ovakav vid podrške može biti poticaj svima nama da budemo još bolji u svom poslu, a onima koji se nisu još upustili u poduzetničke aktivnosti, da se ohrabre i ne posustaju na tom putu. Ako imate bilo kakav talent, odvažite se. U životu se mora i riskirati, a uspjeh će kad-tad doći“, poručila je Bošnjak.

U klubu, kako je navela, zasad su najaktivnije žene u dobi od 35 i 45 godina.

Treniraju i mlađe djevojke, a jednu grupu čine i žene koje imaju preko 50 godina.

„U posljednje vrijeme budi se svijest o dobrobiti vježbanja, iako još ne u onoj mjeri u kojoj bi trebalo. Ako uzmemo u obzir to da samo 5 posto stanovništva vježba u BiH, onda to baš i nije ohrabrujuće. A što se tiče mog kluba, sve je više žena koje se zanimaju za treninge i to je ono što me uistinu veseli. Na usluzi im je i nutricionistica Nevena Pandža s kojom surađujem, a koja održava online radionice i predavanja u zatvorenoj grupi na Facebooku te izrađuje jelovnike kojih bi se klijentice trebale pridržavati. Važno je znati da su trening i prehrana jako usko povezani te da jedno bez drugog ne ide, odnosno rezultati dolaze sporije“, zaključila je Bošnjak.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!