Logo
Ispiši ovu stranicu

Osoba dana u BiH: Ljubušak Tomislav Brkić

Osoba dana u BiH:  Ljubušak Tomislav Brkić

Možda će opet biti onih koji na sve gledaju ispod oka, jer kao, eto, nije Novak Đoković, ali Tomislav Brkić je tenisač koji je Bosnu i Hercegovinu, u sve sušnijem razdoblju sporta za BiH, uspio upisati na svjetsku kartu.

Četvrtzavršnica parova u jednom od najjačih turnira svijeta nije samo povijesni Grand slam rezultat za BiH nego ima posebnu težinu kada se zna da i sam Brkić nije imao posebnu potporu države, navodi avaz.ba.

Ljubušak je mogao, kao i mnogi drugi, tražiti put kroz državljanstvo neke druge države, možda u susjedstvu, ali je ostao uz zastavu BiH i krčio svoj put.

Nekada je, uz sav trud i rad, bio i na margini, ali je imao cilj i to se počelo vraćati. Ovaj rezultat je sam po sebi vrijedan, ali je i jasna najava da Brkić može donijeti još više dobrih rezultata za BiH.

Tomislav Brkić rođen je 3. rujna 1990. godine u Ljubuškom. Trenutno je 66. igrač parova u svijetu, a nakon novih pobjeda sigurno će napraviti značajan iskorak. Redovno nastupa za reprezentaciju BiH, a nedavno je osvojio svoju prvu ATP titulu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!