Logo
Ispiši ovu stranicu

Muaythai klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog organizira borbu za europskog prvaka

Muaythai klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog organizira borbu za europskog prvaka
Mostar će 29. svibnja biti domaćin velike priredbe u profesionalnom tajlandskom boxu pod nazivom King of the colosseum 2020.
 
U glavnoj borbi sukobiti će se Marin Čarapina i Mahmood Karo za titulu profesionalnog prvaka Europe u muaythaiju u kategoriji do 79,3 kg.
 
Priredba se sastoji od mini piramide od četiri borca koji će se boriti u tajlandskom boksu. Biti će raspoređeni u grupu A i grupu B, a pobjednici grupa sastat će se međusobno i tako ćemo dobiti pobjednika. Pobjednik ovog mini turnira će ujedno biti službeni izazivač novog europskog prvaka.

Međutim najvažnija borba večeri biti će ona između Čarapine i Karoa za upražnjenu titulu profesionalnog prvaka Europe u muaythaiju u kategoriji do 79,3 kilograma. 

Višestruki prvak Hrvatske i Bosne i Hercegovine prošle godine već se je borio s Irancem koji sada nastupa za BiH. Čarapina je bio bolji tijekom meča međutim tada je ozlijedio nos i službena liječnica prekinula je borbu i pobjeda je dodijeljena Irancu. Mostarac će se za ovo borbu pripremiti s par pripremnih borbi u Zadru i Zagrebu.

Ovo je prva borba za titulu koja se organizira na području BiH i biti će od izuzetnog značaja za razvoj ovog sporta u regiji. Kompletnu priredbu autorizirala je i verificirala WBC muaythai svjetska asocijacija, koja je vlasništvo jedne od najvećih svjetskih boksačkih federacija, WBC-a. 

Organizator ovog velikog spektakla je pionir muaythai sporta u Bosni i Hercegovini - muaythai klub Ludvig Pavlović iz Ljubuškog.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 05 Ožujak 2020 13:11
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!