Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušaku Marinku Luburiću svečano uručen crni pojas 9-ti dan na svečanosti u Chicagu

Ljubušaku Marinku Luburiću svečano uručen crni pojas 9-ti dan na svečanosti u Chicagu

Ovog vikenda, točnije u nedjelju 31.srpnja u američkoj saveznoj državi Illinois održana je svečanost pod nazivom „Dan Thaekwondoa“. Tom je prigodom Marinko Luburić, Ljubušak rođen na Vitaljini dobio veliko priznanje za svoj dugogodišnji rad. Predsjednik USNTF uručio mu je crni pojas 9-dan.


„Evo da ti javim da sam večeras dobio diplomu United States American Federation 9-ti dan crni pojas. Mogu sa ponosom reci da sam prvi Hrvat u USA sa 9-tim danom. Bilo je svečano. Prisustvovali su i naši Franjevci – fratri, sto je posebno uveličalo ovaj moj dan. Hvala Bogu sto mi je pomogao da dođem do moga cilja“, rekao je Marinko nakon što mu je uručeno priznanje za sportska dostignuća.

Inače, Marinko je s treninzima započeo još davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća u Ljubuškom, a svoj rad je intenzivirao odlaskom u SAD-e gdje i danas živi. Za svoj rad u sportu dobio je mnoga priznanja, a još 2013.godine dobio je najveće priznanje u sportu kojim se bavi. Naime, u Las Vegasu, u američkoj saveznoj državi Nevadi u petak, 18.listopada 2013.godine održana je ceremonija primanja u Taekwondo kuću slavnih boraca – velemajstora (Taekwondo Hall of Fame). Među izabranima je bio i Ljubušak Marinko Luburić, velemajstor Taekwondoa 7 dan, inače začetnik Taekwondoa na ovim  prostorima.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 01 Kolovoz 2022 10:57
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!