Logo
Ispiši ovu stranicu

Nadbiskup Cavalli otkrio što je primijetio u Međugorju

Nadbiskup Cavalli otkrio što je primijetio u Međugorju

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli u božićnome intervjuu za Radiopostaju Mir Međugorje osvrnuo se, među ostalim, i na svoj dosadašnji boravak u Međugorju.

Moja zahvalnost prema Djevici Mariji i Papi značajno je porasla. Jako sam zahvalan Gospodinu što sam ovdje i onom što sam iskusio u vremenu provedenom ovdje, kazao je mons. Cavalli.

Ono što sam ovdje primijetio je sljedeće: ovdje se održavaju liturgijska slavlja kao i u svim župama svijeta, sveta misa, klanjanje Presvetome, sveta ispovijed, molitva krunice, i to je ono što se čini u svim našim župama. Osim toga, ovdje postoji i hod prema tzv. Brdu ukazanja i brdu Križevcu, a to su izvorna mjesta izvorne duhovnosti koja se ovdje živi.

Primjećivao sam i uvijek primjećujem da sve osobe iz raznih dijelova svijeta dolaze ovdje da bi molile. Sve te osobe ovdje bivaju zaogrnute jednom velikom milošću, dubokom milošću koja dotiče srce svakoga čovjeka. Primijetio sam da u takvu duhovnom ozračju osobe mole satima i satima s užitkom, ne umaraju se, štoviše, žele još više i dulje ostati u molitvi.

Primijetio sam da milost koja je u ovome mjestu na takav način ulazi u nas, ulazi u njih i u toj milosti razumiju svoj odnos prema životu i svoj odnos prema Gospodinu Isusu. I u nama, u ljudima na spontan način rađa se želja promijeniti život, obratiti se. Ovo je mjesto molitve, ovo je mjesto obraćenja, ovo je mjesto euharistijske kontemplacije i ovo je mjesto iskustva da nas Djevica Marija prati.

Osoba koja tu dođe moliti, vraća se kući s novim srcem, s velikom željom da živi bolje. Vraća se kući sa shvaćanjem da mora sve činiti na najbolji mogući način. I to je ono što sam tijekom godine primijetio u Međugorju, kazao je mons. Cavalli za Radiopostaju Mir Međugorje.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!