Logo
Ispiši ovu stranicu

Obitelj Marija Pinjuha izradom CD-a pomogla potrebitima u Hercegovini

Obitelj Marija Pinjuha izradom CD-a pomogla potrebitima u Hercegovini

Uoči prve godišnjice smrti našega prerano preminulog kolege novinara Marija Pinjuha, obitelj Pinjuh je na njegovu uspomenu odlučila izraditi guslarsku pjesmu te objaviti CD.

Nakon tri mjeseca i brojnih kontaktiranja ljudi koji su mogli pomoći da se ovakav projekt realizira, sve je rezultiralo CD-om pod nazivom “Smrt novinara”. A na CD-u se osim navedene guslarske pjesme, našla i Himna širokobriješkoj Gospi u izvedbi KUD-a Mokro iz Širokog Brijega. Upravo ta izvedba bila je i posljednji Mariov nastup u sklopu kulturno-umjetničkog društva.

Pjesmu “Smrt novinara” gusli i pjeva guslar Josip Begić, a tekst je napisao Jure Kevilj, a u samoj pripremi pomogao mu je i Ante Pinjuh.

Obitelj Pinjuh je osim održavanja uspomene na svoga Marija, imala i vrlo plemenitu ideju da se sav prihod kroz prodaju CD-ova podijeli onima kojima je to uistinu potrebno.

CD-ovi su podijeljeni na nekoliko mjesta gdje su i prodani, a obitelj nije htjela javno reklamirati prodaju. Na ovakav način skupljen je respektabilan iznos te je isti podijeljen potrebitima uoči Božića i Nove godine.

Sav prihod podijeljen je potrebitima iz MZ Mokro, potom Udruzi “Mlado sunce” iz Širokog Brijega, obitelji teško oboljelog dječaka iz Mostara Andija Milasa, Majčinu selu – selu za nezbrinutu djecu u Međugorju, potrebitima iz Župe Kočerin, Domu za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju “Marija – naša nada” u Širokom Brijegu te Humanitarnoj udruzi “Marijine ruke” u Međugorju.

Obitelj Pinjuh zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su kupnjom CD-a podržali projekt te tako pomogli potrebitima te želi svima sretan Božić i Novu 2022. godinu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!