Logo
Ispiši ovu stranicu

Josipa Maras nagrađena na natjecanju dizajnera iz cijelog svijeta

Josipa Maras nagrađena na natjecanju dizajnera iz cijelog svijeta

Hrvatska dizajnerica Josipa Maras, sa svojim ručno oslikanim tapetama, dobila je nagradu za Maslinik na German Design Awards 2022, jednom od najprestižnijih nagrada u svijetu dizajna.

Riječ je o renomiranom međunarodnom natjecanju arhitekata i dizajnera iz cijelog svijeta koji svojim izvanrednim postignućima i kreativnim talentom konkuiriraju na svjetskom tržištu.

“Sad komotno mogu reć’ da Hrvati imaju jednu od najljepših tapeta na svijetu! Jedno od najprestižnijh natjecanja u svijetu mi je večeras uručilo nagradu Archiproduct Desing Award longlisted za Maslinik! Maslinik nije samo tapeta. To je priča o životu i poslu koji te testira do krajnih granica. Onda kad bi od umora i neuspjelih pokušaja koji traju tjednima odustao, označio sve file-ove i lagano ih spustio u Recycle bin, kad tada skuhaš još jednu kavu u 23h i kažeš sebi da ćeš crtat to do ujutro jer te @klaudijazubcic čeka. Znajuć da Gogo i djeca već treći vikend provode bez mene, jer mama crta, tada se cijeli svemir uroti da to urodi plodom. Meni je vratio stostruko i vjerujem da će svatkom tko u ovoj mjeri voli ono što radi! Hvala svima koji su Maslinike zasadili u svoje projekte, puno ranije nego ga je svijet priznao! @archiproducts_milano “, napisala je na svof facebook profilu Ljubušanka Josipa Maras.

Spomenuto natjecanje već dest godina postavljaja međunarodne standarde za najinovativniji razvoj dizajna. Isključivo nagrađuje originalne, jedinstvene i inspirativne projekte koji predstavljaju revolucionarni dizajnerski opus. Međunarodni žiri vodećih stručnjaka jamči izvrsnost odabranih projekata, ali i kredibilitet u procesu odabira. S obzirom na stilsku neovisnost dizajna i njihov razvojni potencijal, prijavljeni projekti se ocijenjuju prema kriterijima konceptualne kvalitete, stupanja inovativnosti, razvojnog potencijala, kvalitete dizajna, tehničke i formalne autonomije te simboličkog i emocionalnog sadržaja.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!