Logo
Ispiši ovu stranicu

Postala majka te uz pomoć obitelji i trenerice smršavila 30 kilograma

Postala majka te uz pomoć obitelji i trenerice smršavila 30 kilograma

Svatko tko se bori s viškom kilograma treba imati na umu da proces mršavljenja može biti spor, ponekad i stresan.

U tom procesu, kako bi se ostvario napredak, ključni faktori su upornost i strpljenje.

Zahvaljujući tome, naša sugovornica Antonija Franić sa zadovoljstvom je odlučila s čitateljima Dnevnog lista podijeliti svoju životnu priču s pozitivnim ishodom.

Ova 31-godišnjakinja, koja živi u Vrgorcu i radi u Zavodu za hitnu medicinu, s viškom kilograma susrela se nakon trudnoće, odnosno nakon šestomjesečnog strogog mirovanja u bolničkom krevetu.

Prilagođavanje treninzima

Naime, nakon niza bezuspješnih IVF postupaka potpomognute oplodnje, Antonija je sada u novoj ulozi. Postala je majka malenom Ivanu, a ta nova uloga u njezinom životu donijela je još neke promjene. Antonija je čvrsto odlučila osloboditi se nagomilanih kilograma.

-Po izlasku iz bolnice imala sam 110 kilograma, 30 više nego na početku trudnoće. Kada sam izlazila iz bolnice, shvatila sam da jedva hodam i taj osjećaj nikada neću zaboraviti, kao ni odraz u staklu na vratima. Šok i nevjerica. Tada sam shvatila da imam problem koji neće biti lako riješiti, jer uz sebe imam tek rođeno dijete koje ovisi o meni, ali i jednu novu ulogu o kojoj ne znam baš ništa, kaže nam Antonija.

 Dva mjeseca poslije poroda liječnica joj je dala zeleno svjetlo za trening, isključivo onaj za žene koje su rodile carskim rezom. Tada se odlučila obratiti Maji Bošnjak, trenerici i vlasnici fitness kluba „Maya“ iz Ljubuškog, a kod koje je i prije poroda trenirala.

-Njen individualan pristup i otvorenost su me toliko oduševili, da mi je i ona sama bila motivacija bezbroj puta kada nisam imala snage ustati i otići na trening, zbog dječjih grčeva, nicanja zubi… Ponekad bih došla na trening i sve što bih htjela je – odspavati tih sat vremena. Ipak to nisam činila. Dolazila sam redovno, iako sam bila umorna i bezvoljna. Zapravo, kako je vrijeme odmicalo, tih sat vremena treninga doživljavala sam kao vrijeme odvojeno samo za sebe. Također, dobila sam određene vježbe kako bih mogla vježbati i doma, priča ova mlada Vrgorčanka.

Ističe da skidanje kilograma poslije poroda ide ustinu teško. Prije svega, tijelo se treba vratiti u prvobitno stanje, a uz to i hormonima treba vremena kako bi se uravnotežili. Zato i sam proces gubljenja kilograma traje duže.

Čvrsta odluka

-Stagnacija pri gubljenju kilograma je nešto što je normalno, no uvijek bi mi teško palo kada bih vidjela da sam dva mjeseca na istoj kilaži. Očekivano, trenerica je uvijek znala prepoznati sve te psihološke padove i gurala me naprijed. Želim kazati i to da je uz trening bitna i zdrava prehrana. Osobno, držala sam se plana prehrane koji sam dobila u fitness klubu „Maya“, ali sam usvojila i jedan novi princip razmišljanja – promisli prije nego što nešto pojedeš. Da budem iskrena, uz malo dijete teško je jesti zdravo. Ako uzmemo u obzir neprospavane noći i iscrpljenost, tijelo vam traži hranu kako biste očuvali budnost.Tada se jave razni porivi za čokoladom, brzom hranom  i slično. U mom slučaju, trudila sam se ne preskakati obroke i to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Danas, sedam mjeseci poslije poroda, imam 80 kilograma, 30 kilograma manje u odnosu na kilažu koju sam imala pri izlasku iz bolnice. Sretna sam i zadovoljna. A ovaj rezultat zasigurno ne bih ostvarila da nisam imala podršku obitelji i trenerice, naglasila je Antonija.

Svim ženama koje se nalaze u sličnoj situaciji poručila je da je najbitnije donijeti čvrstu odluku i ne odustati, čak i onda kada mislite da ništa više nema smisla.

-Za sve u životu potrebno je puno odricanja i truda, pa tako i u skidanju kilograma. Svakako bih istaknula kako je bitno da kroz taj proces imate trenera ili trenericu koji će vas voditi. Sami možemo dosta toga postići, ali sigurno ne onoliko koliko možemo vođeni stručnom rukom, zaključila je Antonija. 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!