Logo
Ispiši ovu stranicu

Frama je rasadnik duhovnih zvanja

Frama je rasadnik duhovnih zvanja

Frama – u Crkvi bi se mogla opisati kao pokret mladih koji po primjeru svetoga Franje izbliza nasljeduju Krista, ulažući svoje talente u službu Crkve i naroda.

Framaši u Hercegovini djeluju dugi niz godina. Zajedno, u ljubavi, poput svetoga Franje daju sebe i tako popravljaju Kristovu Crkvu. O bogatom radu Frame Hercegovina, njihovim aktivnostima, povijesti, ali i o uključenosti mladih u Crkvu te svemu onomu što mladi danas mogu dati zajednici, govorili su gosti večerašnjeg 'Izdvojenog': fra Marin Karačić, područni duhovni asistent Frame Hercegovina i Ana Marija Nuić, područna predsjednica Frame Hercegovina.

– Frama Humac, osnovana u Hercegovini, jedna je od prvih Frama u Hrvata. Postoji mjesno bratstvo, a ono je u župi u kojoj Frama djeluje. Zatim postoji područno bratstvo koje obuhvaća sva bratstva na području Hercegovine. Potom i nacionalno bratstvo koje okuplja područno bratstvo Frame Hercegovine i Bosne Srebrene, a tu su i međunarodna bratstva. Frama Hercegovina tako ukupno okuplja 22 bratstva, odnosno 1700 framaša – kazao je fra Marin Karačić.

Kazao je da sljedeće godine Frama Hercegovina slavi 30 godina svoga osnutka. Velika zasluga zbog te činjenice ide upravo franjevcima koji svojom požrtvornošću, žarom i ljubavlju doprinose širenju i održavanju Frame Hercegovine na ovoj razini. 

– U Frami sam od osmog razreda. Frama me je naučila gotovo svemu u životu. Naučila me je kako se nositi s nekim teškim stvarima u životu, kako nositi svoje križeve i sve što život stavlja pred mene. Preko fratara sam dosta toga naučila i upravo su oni ti koji uče i duhovno vode mlade framaše – posvjedočila je Ana Marija Nuić.

U nastavku je opisala kako izgleda put ulaska u Framu. Cijelu epizodu 'Izdvojenog' pogledajte sutra na našem YouTube kanalu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!