Logo
Ispiši ovu stranicu

'General' otvorio 13. MOFF

'General' otvorio 13. MOFF

Večeras je u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača projekcijom filma 'General' svečano otvoren 13. Mostarski film festival.

''Prije trinaest godina, kada je sve ovo počelo, nismo imali ni kino, a danas mogu kazati da smo zajedno narasli i kao grad i kao društvo'', poručio je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na svečanom otvaranju 13. Mostar film festivala. ''Zadovoljstvo mi je da oni koji dođu u Mostar sa sobom nose lijepe uspomene, zahvaljujući upravo ovakvim kulturnim ostvarenjima.''

Ovogodišnji festival otvorila je projekcija filma natjecateljskog dijela programa ''General''. Riječ je o filmu koji je probudio veliku zainteresiranost šire društvene javnosti, a koji govori o životu i značaju generala Ante Gotovine. Čast da najavi film i svečano otvori festival pripala je upravo ''Generalovom'' redatelju Antunu Vrdoljaku.

''Čast mi je biti s vama. U Mostaru sam među svojima. Tu sam se školovao, snimao i radio, a danas sam presretan jer će moji mostarci prvoga dana festivala gledati baš moj film'', poručio je Vrdoljak, kojem je gradonačelnik Ljubo Bešlić simbolično uručio i Ključ grada Mostara.

Ravnatelj festivala osvrnuo se na proteklih trinaest godina djelovanja. ''Uporni smo i uspješno prelazimo sve prepreke. Iza sebe imamo snimljena tri dugometražna filma i trinaest godina festivalske tradicije, a na tomu nećemo stati. Nastavit ćemo Mostar bar na trenutak učiniti filmskim gradom'', dodao je Knezović.

Mostar film festival ove godine donosi vrhunska filmska ostvarenja kroz natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu Vlatka Filipovića, obiteljski vikend i studentski program.

Festival traje do ponedjeljka, 02. prosinca, a detaljan raspored događaja možete pronaći na web stranici moff.ba.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!