Logo
Ispiši ovu stranicu

Vatreno ljeto za Sinergiju - Nakon covera poznatog ljetnog hita, otvaraju Bešlićev koncert u Ljubuškom

Vatreno ljeto za Sinergiju - Nakon covera poznatog ljetnog hita, otvaraju Bešlićev koncert u Ljubuškom

Mostarska grupa Sinergija, veliki je favorit publike, a mediji ih nazivaju najboljom grupom za live nastupe.

Iako je pandemija brojnima uskratila live nastupe, glazbenici od glazbe nisu odustajali pa je tako i Sinergija, snimala cover obrade poznatih pjesama od Tine Turner, do Bijelog dugmeta.

Ovaj put Sinergija je svoju vjernu publiku počastila obradom pjesme 'Baila Morena', koju originalno izvodi talijanski pjevač Zucchero Fornaciari.

Pretočili energiju u pjesmu

Sinergija je za ovu obradu napravila i spot, koji su snimali na jednoj industrijskoj iskopini na Buni kraj Mostara.

''Konačno! Na ovom coveru radimo već neko vrijeme i posebno smo ponosni na ovo jer smo svaki instrument i vokal snimali u našem prostoru kod našeg Renata Sopte koji je radio mix, a master u #massstudios. Iako malo neobična, ova pjesma nam je uvijek bila draga i nekako smo mogli pretočiti svoju energiju u nju, a da bi to izgledalo ovako savršeno, pobrinuli su se Danijel Ćavar i Vlatko Mikulić. Uživajte, slušajte, komentirajte, ako vam se sviđa podijelite dalje jer ova pjesma je sve što vam treba na ovim visokim temperaturama'', napisali su članovi Sinergije na svom službenom Facebook profilu.

No osim cover obrada, Sinergija nam do kraja godine priprema i autorsku samostalnu pjesmu.

Koncert prilagođen Sinerigji

Inače, Sinergija će 1. srpnja nastpupiti u Ljubuškom na stadionu Babovac, što će vjerujemo biti idealna prilika za sve da ih čuju i zaplešu uz njihove ritmove, a sviraju upravo kao predgrupa poznatom Halidu Bešliću.

Igor Soldo gitarist benda kaže da već odavno surađuju s produkcijom Bešlića, ali i agencijom PRimera, koja i organizira koncert Bešlića u Hercegovini.

Sinergija je s Halidom, kako nam je Igor ispričao već surađivala kao njegov prateći bend u jednim svatovima, i od tada je suradnja krenula. Soldo je dodao da je zapravo Sinergija odredila datum Bešlićevog konceta u Ljubuškom.

''Zanimljivo je spomenuti da se koncert u Ljubuškom nije trebao održati 1. srpnja, ali taj datum smo mi (Sinergija) jedino bili slobodni i svi su pristali na taj datum što je i nas iznenadilo i tako je dogovorena suradnja. Mi ćemo otvoriti koncert na 'Babovcu', a Halid će nastupati sa svojim orkestrom. Mislim da će to biti pravi spektakl'', kaže Soldo dodajući da im je čast što imaju priliku nastupati kao samostalan bend pred nastup glazbene legende kakva je Halid Bešlić.

Poslijednja izmjena danaSubota, 26 Lipanj 2021 11:37
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!