Logo
Ispiši ovu stranicu

Nova autorska pjesma ''Nije me stra'' benda Terra Slaves, čiji su članovi iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog

Nova autorska pjesma ''Nije me stra'' benda Terra Slaves, čiji su članovi iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog

Ovih dana javnosti je predstavljena nova autorska pjesma ''Nije me stra'' benda Terra Slaves, čiji su članovi iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog.

Premijerom pjesme i spota najavljen je album koji je zadnjih godina sniman u studiju ''Jaz'' u Strugama kod Čapljine.

Osim pjesme ''Nije me stra''' na albumu će se naći još sedam novih pjesama.

Bend Terra Slaves idejno i kreativno postoji već dugi niz godina (aktivno od 2008.), a kroz svoju evoluciju je nekoliko puta mijenjao i proširivao sastav.

Danas je Terra u principu prerasla u projekt koji je nastao iz benda, djelujući kroz različite udruge, projekte i festivale u Čapljini i Ljubuškom. Idejni nositelj priče je Mate Bevanda, gitarist i tekstopisac, a uz njega drugi najstariji član je Jure Jurković.

Najveća inspiracija i teme pjesama su folklor, kulturna baština, religioznost i priroda hercegovačkog podneblja, odnosno Humske zemlje kako se izvorno naziva naš kraj. Žanrovski riječ je o spoju etno zvuka s metalom i rockom.

Bend je u prošlosti održavao koncerte i imao značajnih regionalnih nastupa na različitim festivalima. Resi ih autentičnost i beskrompomisan stav. Neke od poznatih pjesama su: Hercegovina, Dedo, Tebi sine Srđane, Vila Imotska, Čija li je, Pitali mene momci, i dr.

Glazbu za pjesmu potpisuju svi članovi benda. Tekst je napisao Mate Bevanda, producirao je i oblikovao Ivan Bukovac (studio Jaz), video je producirao Igor Beno a pjevaju Mate Bevanda, Jure Jurković, Marija Bukovac i Ivan Bukovac.

Snimatelj kadrova u videu je Perica Biško.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!