Logo
Ispiši ovu stranicu

Pogledajte trailer za dokumentarni film ‘Hrvatska: Definiranje nacije’

Pogledajte trailer za dokumentarni film ‘Hrvatska: Definiranje nacije’

‘Hrvatska: Definiranje nacije’ je dugometražni dokumentarni film o nogometu koji je ujedinio Hrvatsku u devedesetima,

a u kojemu ikone hrvatskog nogometa iz prve ruke dijele sjećanja tog potresnog perioda nogometne i političke povijesti.

Trailer pogledajte OVDJE.

Film je intimni portret moći koju je nogomet imao pri ujedinjenju nacije tijekom ekstremih uvjeta hrvatske borbe za političku neovisnot tijekom devedesetih. Prikazuje put Hrvatske izvan nogometnih terena, ali i skupinu nogometaša čiji su životi bili isprepleteni s rođenjem nacije kroz veliki uspjeh koji su postizali.

Priča je ispričana kroz intervjue s nekolicinom bivših nogometaša hrvatske reporezentacije koji su postali sinonomi ovog perioda nogometne i političke povijesti, uključujući razgovore sa Zvonimirom Bobanom, Igorom Štimcem, Robertom Prosinečkim, Davorom Šukerom, Slavenom Bilićem.

Film je režirao nagrađivani redatelj Louis Myles (Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football, Liverpool FC: The 30-Year Wait), a producenti filma su novinari Mark Pougatch i Ana Muhar Blanquart te David Kempshall i James Craggs.

Govoreći o filmu, Louis Myles kaže: “Ova priča je toliko važna i snimanje s timom FIFA+ bilo je nevjerojatno. To je bogata i duboka priča puna težine, ali i nade i optimizma. Nadam se da će svijet uživati u iskustvu i saznati za herojstvo male skupine hrabrih pojedinaca koji su ostavili dubok trag za sve koji su došli nakon njih, opisuje HNS.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 01 Lipanj 2022 20:35
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!