Logo
Ispiši ovu stranicu

Film o jedinom susretu kardinala Stepinca i Tita stiže u Hercegovinu

Film o jedinom susretu kardinala Stepinca i Tita stiže u Hercegovinu

Nakon što je u hrvatskim kinima započelo prikazivanje igranog filma Dominika Sedlara “The Conversation” (“Razgovor”), pod organizacijom Memorijalnog centra “Groblje mira”, film počinje premijerno prikazivanje i u Hercegovini.

Josip Broz Tito nastoji odvojiti crkvu u Hrvata od Vatikana pa 4. lipnja 1945. u Zagrebu u Lovačkom domu na Tuškancu 63, poziva na razgovor nadbiskupa Alojzija Stepinca.

Tom prilikom priznaje mu i da je osobno zapovjedio ubojstvo franjevaca na Širokom Brijegu.

Predstavljanje filma će biti 2. lipnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 20:00.

Ulaznice su u prodaji već od petka (osim nedjeljom) na blagajni u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u razdoblju od 13:00 do 20:00. Cijena ulaznice je 10 KM.

Nakon ovog premijernog prikazivanja kreće prikazivanje po ostalim mjestima u Hercegovini: 3. lipnja Široki Brijeg; 4. lipnja Posušje. Za ostala mjesta u tijeku su dogovori oko datuma prikazivanja.

Glavne uloge u filmu igraju danski glumac Caspar Phillipson (Tito) te britanski glumac Dylan Turner (Stepinac). Film traje sat i četrdeset i pet minuta.

Zapis razgovora između Tita i Stepinca pronašao je Jakov Sedlar u Izraelu. U filmu su dodani samo neki manje važni dijelovi da se bolje ispriča što se zapravo dogodilo.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!