Logo
Ispiši ovu stranicu

Iz tiska izašla nova knjiga fra Miljenka Stojića

Iz tiska izašla nova knjiga fra Miljenka Stojića

Iz tiska je izašla treća knjiga kratkih priča hercegovačkog franjevca, književnika i novinara Miljenka Stojića pod nazivom “Priča o njoj”.

Knjiga sadrži 12 kratkih priča: “Pivac”, “Profesor”, “Dragec, Mate, pravi…”, “Narodni neprijatelj u selu”, “Minobacačka priprava”, “Riki”, “Adresa”, “Maći”, “Ne će dvaput”, “Samo ja”, “U planini” i “Glasnije”.

Moram priznati da sam pjesnika Miljenka poznavao i kroz priče za djecu (npr. Računalko), ali ovu jednostavnost i jedinstvenost, a takovu dubinu i misaonost do sada nisam sreo kod Miljenka. Ove su me priče dirnule i dodirnule, ne samo u srce već su me intelektualno i spiritualno jednostavno ostavile nemirnim – uz/nemirenim, napisao je o knjizi recenzent Zdravko Kordić.

Mate Kovačević piše da su Stojićeve priče ispredene na standardnom hrvatskom jeziku, a u karakterizaciji i oslikavanju pojedinih likova rabi dijalekt, što pričama uz bogat kolorit daje i svojevrsnu uvjerljivost.

Ove tople ljudske priče, kao kapi dobrote, blagotvorno djeluju na um i svako dobronamjerno srce, a u hrvatsku književnost bacaju stojićevske “snopove zlatne svjetlosti”, dodao je.

Knjiga je izašla u nakladi Ogranaka Matice hrvatske u Čitluku i Opuzenu.

Knjigu je uredio Ljubo Krmek, a lekturu i korekturu potpisuje Zdenka Leženić. Za tisak je zaslužna tiskara FRAM-ZIRAL iz Mostara.

Miljenko Stojić piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!