Logo
Ispiši ovu stranicu

Još jedna televizija na hrvatskom jeziku dostupna gledateljima u BiH

Još jedna televizija na hrvatskom jeziku dostupna gledateljima u BiH

Digitalizacija televizijskom signala u BiH sporo se kreće, ali ipak se kreće, barem kad je riječ o Multipleksu D.

U njemu se kristalizira broj TV kanala, a nakon što je nedavno na medijskom nebu u BiH s emitiranjem je započela nova televizija na hrvatskom jeziku - PRO TV iz Tomislavgrada, sada je gledateljima u BiH dostupna još jedna televizija na hrvatskom jeziku.

Naime, Posavine TV iz Brčkog započela je s emitiranjem programa u Multipleksu D. Program je zasad moguće gledati u cijeloj Bosni i Hercegovini dok ne bude izvršen raspored po regijama. Tako naprimjer, Posavinu TV, PRO TV i druge programe u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Stocu i drugdje u Hercegovini moguće je gledati na kanalu 42 ukoliko su antene okrenute prema odašiljačima, dok su na području Posušja i Završja te malog dijela Gruda i Imotskog dostupne na kanalu 39, a u središnjoj i sjevernoj Bosni na kanalu 33 itd. Za gledanje novih programa potrebno je samo izvršiti novo pretraživanje kanala.I

Inače, Posavina TV je pokrenuta 10. travnja 2009. godine kao prva internet televizija u BiH, a kasnije se razvila u regionalnu televiziju koja donosi priče iz cijele Posavine kao i priče Posavljaka u dijaspori.

Ulaskom u Multipleks D, najavili su proširenje posla i oglas za novinare i montažere u mjestima: Tuzla, Derventa, Doboj, Gračanica, Brčko, Bijeljina, Gradačac, Živinice, Bosanski Brod.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 07 Ožujak 2023 12:51
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!