Logo
Ispiši ovu stranicu

U Knjižnici Ljubuški otvorena skupna izložba slika polaznika tečaja crtanja i slikanja

U Knjižnici Ljubuški otvorena skupna izložba slika polaznika tečaja crtanja i slikanja

Večeras je u Knjižnici Ljubuški svečano otvorena skupna izložba slika polaznika tečaja crtanja i slikanja za djecu i odrasle – koji se u knjižnici održavao od 30. lipnja do 15. prosinca 2021. godine.

Nazočne ljubitelje umjetnosti, koji su se okupili u zaista velikom broju, na samom početku srdačno je pozdravio Ivica Vizentaner, koji je ujedno moderirao programom.

Tečajem su rukovodili prof. Jure Paponja i prof. Ivana Pavlović – koja je dala svoj osvrt na izložbu.

U sklopu tečaja crtanja i slikanja u Knjižnici Ljubuški organizirana je izložba slikarskih radova nastalih na tečaju. Polaznici tečaja su se predstavili s dvadeset osam radova nastalih tehnikama akrila i ulja na platnu. Ova izložba je kruna rada polaznika i profesora koji su ih vodili kroz ovaj tečaj.

Većina polaznika ovog ciklusa nije imala prijašnjeg iskustva te su prolazili osnove crtanja i slikanja, pokušavajući svladati osnovni likovni jezik.

Radovi na ovoj izložbi se razlikuju u izboru motiva koji ovisi o karakteru polaznika, likovnom materijalu i samoj tehnici rada. Polaznici tečaja su se hrabro i svakom novom slikom upuštali u slikarski postupak. Pedantno ili pak ekspresionistički nanosili boju na platno, sve dok željenu misao nisu doveli do samog kraja. Odnos prema formi, boji, prostoru i atmosferi  subjektivni je osjećaj svakog polaznika.

Ova izložba polaznicima je motiv za daljnji rad i ostvarenje željenih ciljeva. Uspješno savladani likovni problemi, daju obilne plodove i poticaj za svako novo likovno djelo.“, istaknula je prof. Pavlović.

Izložbu je otvorio Ivan Bebek, ravnatelj JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški.

Zahvaljujem sudionicima na sudjelovanju u petom ciklusu tečaja crtanja i slikanja za djecu i odrasle koji je bio upriličen ovdje u knjižnici i čestitam na uistinu prekrasnim slikama koje su nastale na istome. U dogledno vrijeme upriličit ćemo novi ciklus tečaja – pružit ćemo priliku pohađanja onima koji do sada nisu pohađali isti, kao ujedno i onima koji su pohađali - upriličit ćemo drugi stupanj tečaja. Veliko hvala profesorima Juri Paponji i Ivani Pavlović koji su svoje znanje u ovom ciklusu tečaja prenosili na polaznike. Radujemo se budućoj zajedničkoj suradnji.“, istaknuo je, među ostalim, ravnatelj Bebek.

Izložba ostaje otvorena do 5. veljače te će svi posjetitelji knjižnice biti u prigodi vidjeti izložbeni postav.

Foto_1.jpg

Foto_2.jpg

Foto_5.jpg

Foto_3.jpg

Foto_4.jpg

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!