Logo
Ispiši ovu stranicu

Predstavnici Knjižnice Ljubuški sudjelovali na prvoj radionici „Digitalni građanin 2.0“

Predstavnici Knjižnice Ljubuški sudjelovali na prvoj radionici „Digitalni građanin 2.0“

Predstavnici Knjižnice Ljubuški sudjelovali su na prvoj radionici projekta „Digitalni građanin 2.0“.

Prva radionica pod nazivom „Ponavljanje micro:bita i Boson Starter Kita“ održana je danas online putem Zoom platforme, a na istoj je sudjelovala knjižničarka Vlatka Jurič.

Na radionici su se knjižničari prisjetili karakteristika micro:bita te su izradili par jednostavnih programa koji uključuju njegove senzore (mjerač temperature, svjetlosni senzor) kojima se na zaslonu prikazuju brojevi i tekst.

Također, podsjetili su se modula od kojih se sastoji Boson Starter Kit, kako se spajaju na upravljačku pločicu micro:bita te izradili programe za digitalne i analogne module te servo motor i LED traku.

Na radionici je ujedno predstavljen novi Izradi! web, specifičnosti tečaja i skupljanja bedževa te primjeri radionica koje se mogu održavati u knjižnici.

Nova radionica predviđena je za petak 17. rujna i na istoj će se sudionici pobliže upoznati s micro:Maqueen robotom.

Podsjećamo, Knjižnica Ljubuški uključena je u projekt "Digitalni građanin 2", po okončanju kojega će postati bogatija za micro:Maqeen robot te će svi članovi knjižnice biti u prigodi posuditi isti.

Naime, projekt „Digitalni građanin 2.0“ nastavlja razvijati postojeće knjižnice pretvarajući ih u napredne centre digitalnih kompetencija. Projektom se želi pomoći knjižnicama da postanu centri za razvoj digitalnih kompetencija djece i odraslih u kojima će oni moći usvajati nova znanja i vještine. Na taj će način knjižnice postati mjesta koja pomažu građanima da se bolje suoče s današnjim izazovima i tržištem rada te im pomognu da prevladaju averziju prema novim tehnologijama.

Kroz ovaj projekt uključenim knjižnicama će se donirati micro:Maqueen roboti koji su upravljani micro:bitom te će se organizirati edukacijske radionice za knjižničare, na kojima će se knjižničari educirati o korištenju edukacijskih tehnologija kako bi mogli organizirati besplatne radionice kodiranja i digitalnog stvaranja za javnost u svojim knjižnicama. Moguće ga je programirati da se kreće, prati liniju, izbjegava prepreke, a sadrži i zujalicu kojom može reproducirati zvuk, 4 RGB svjetleće diode i 2 obične LED diode.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 14 Rujan 2021 10:18
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!