Logo
Ispiši ovu stranicu

FOTO: U Ljubuškom postavljene male slobodne knjižnice

FOTO: U Ljubuškom postavljene male slobodne knjižnice

Danas su u organizaciji Grada Ljubuškog, JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški i JP „Parkovi“ d.o.o., na Trgu dr. Franje Tuđmana i Parku hrvatskih banova u Ljubuškom postavljene  dvije male slobodne knjižnice na otvorenom.

Knjižnica Ljubuški postala je središte kulturnog života u gradu zahvaljujući kontinuiranom upriličavanju brojnih i raznovrsnih manifestacija za sve kategorije društva – sve sa svrhom da se blagodati knjižnice približe žiteljima i ponukaju ih na čitanje. Projekt Male slobodne knjižnice na otvorenom je samo jedan u nizu projekata kojima se nastoji promicati pismenost, ljubav prema čitanju, nadasve kod najmlađih, te vrijednost i važnost društvenog zajedništva.

„Svi zainteresirani slobodno se mogu poslužiti knjigama koje su im na raspolaganju - pročitati ih i vratiti, ali mogu i obogatiti postojeću malu zbirku dodavanjem novih naslova“, istaknuli su organizatori.

Projekt »Little Free Library« započela je neprofitna američka organizacija, čiji se odjeci vide i po cijeloj Europi. Male besplatne knjižnice funkcioniraju prema principu »donesi knjigu, posudi knjigu«

Posrijedi je, dakle, svjetski pokret izrastao na ideji da knjigu treba osloboditi, pomoći joj da s police iskorači u svijet. Temeljen na principu darivanja i slobodne razmjene, ovaj je pokret uspio dokazati da su za populariziranje čitanja dovoljni kreativnost i entuzijazam. 

Posudi, čitaj i vrati!

 

Foto_4.jpg

Foto_3.jpg

Foto_8.jpg

Foto_7.jpg

Foto_7.jpg

Foto_6.jpg

Foto_3.jpg

Foto_2.jpg

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!