Logo
Ispiši ovu stranicu

Mirjana Bačić i Lucijana Buntić okrunile se titulom "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški

Istaknuto Mirjana Bačić i Lucijana Buntić okrunile se titulom "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški

JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, u nizu svojih raznovrsnih kulturno-društvenih manifestacija, organizirala je svečanost proglašenja "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški u kategoriji učenika osnovnih škola s područja grada Ljubuškog i kategoriji odraslih čitatelja.

Titulom "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški u kategoriji učenika osnovnih škola s područja grada Ljubuškog okrunila se Lucijana Buntić, koja je tijekom protekle godine pročitala 69 knjiga, dok se pak titulom "Najčitatelj 2020." Knjižnice Ljubuški u kategoriji odraslih čitatelja, po treći put, okrunila Mirjana Bačić, koja je tijekom protekle godine pročitala 66 knjiga.

Najčitateljicama su dodijeljeni prigodni darovi, a iste je uručio Ivan Bebek, ravnatelj JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški.

Izuzev najčitateljica, besplatnim članskim iskaznicama nagrađeni su brojni drugi članovi knjižnice iz obje, naprijed navedene, kategorije, koji su tijekom protekle godine bili veoma vrijedni, marljivi, rado i redovito posjećivali knjižnicu te podosta svoga slobodnog vremena proveli družeći se s neiscrpnim izvorom znanja - knjigom te time zapravo postali primjer i uzor drugima.

"Temeljem statistike o posudbi knjiga, knjižničarke su utvrdile identitet članova koji su tijekom protekle 2020. godine posudili najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje su knjižničarke zapazile kao vrijedne i marljive, koji rado posjećuju knjižnicu, puno čitaju, razgovaraju o pročitanim knjigama te traže savjet pri izboru novih naslova i dakako pravovremeno vraćaju posuđene knjige. Sukladno navedenome, u kategoriji učenika osnovnih škola najčitatljica je Lucijana Buntić koja je pročitala 69 knjiga, dok se pak u kategoriji odraslih čitatelja, po treći put, titulom najčitateljice okrunila Mirjana Bačić, koja je pročitala 62 knjige. Neophodno je istaknuti hvale vrijedan podatak glede Mirjane – naime, temeljem statistike o posudbi knjiga ista je od 2008. godine pročitala impozantnih 822 knjige. Ovom prigodom čestitamo Mirjani i Lucijani.", istaknuli su organizatori.

Uzgred bismo istaknuli da je početkom tekuće godine pokrenut projekt „Najčitatelj 2021.“ Knjižnice Ljubuški, čiji je cilj promicanje čitanja, nadasve kod najmlađih, i razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja te razvijanje navike posjećivanja knjižnici i korištenje njezinih blagodati tijekom cijeloga života.

ksc1_1.jpg ksc1_2.jpg ksc3_1.jpg

ksc3_2.jpg ksc5_1.jpg ksc5_2.jpg

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!