Logo
Ispiši ovu stranicu

Održano predstavljanje knjige "Ono nešto" autora Ivana Bradvice

Održano predstavljanje knjige "Ono nešto" autora Ivana Bradvice

Večeras je u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, u organizaciji JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, upriličeno predstavljanje knjige "Ono nešto" autora Ivana Bradvice.

Moderator programa, ali ujedno jedan od predstavljača, bio je prof. Mate Grbavac koji je dao svoj osvrt na knjigu. "Nakon desetoknjižja kojim je izgradio svoj lirski hram u beskraju poetskog svemira, ovom jedanaestom knjigom naslovljenom "Ono nešto", Bradvica načinje novu dekadu, još jedan kat svoje kuće od riječi, novi prag iskušaja umom i perom", istaknuo je, među ostalim, Grbavac.

Svoj osvrt na knjigu dao je i jezikoslovac dr. sc. Ilija Protuđer koji ocjenjuje kako Bradvičine osmislice treba čitati jer je u njima toliko-toga mudroga, produhovljenoga, ljudski napisanoga, dobronamjerno upućenoga da svaki čitatelj mora ostati zapanjen s toliko nesebične dobrote koju pjesnik daruje čitateljima.

"Bradvica nam u svojoj jedanaestoj knjizi daje više od tisuću i sto osmislica napisanih britkim stilom s porukom kako se pomno treba na svakoj zamisliti i zastati jer su oštroumne, svagdašnje i svevremenske. Njegove su teme osebujno napisane kratkim i jezgrovitim stilom. Bradvica je pravi virtuoz riječima i mislima, čije se osmislice dotiču gotovo svega što se veže za ljudski život i njegovo postojanje. U osmislicama najčešće piše o poštenju, pravdi, istini, moralu, ponosu, grijehu, uljudbi, poslu, običajima, tradiciji, postupcima, razmišljanjima, odnosu čovjeka s Bogom, obitelji, domovini, vjeri, crkvi, gladi i povjerenju. Dok pak pjesme satkane u ovoj zbirci otvaraju širinu autorova pjevanja u kojem pjesnik uvijek polazi od sebe, svojih spoznaju i shvaćanja svijeta oko sebe, dragih ljudi koje voli i nikoga ne mrzi. Bradvica svakomu želi dobro i to dobro širi svojim stihovima bez obzira komu su upućeni ili na koga se odnose. Pjesnik pjeva o vrijednostima nastalim na smjeni dvaju stoljeća i dolaskom demokracije i državnosti.", istaknuo je, među ostalim, Protuđer.

Na koncu se obratio autor Ivan Bradvica koji je zahvalio nazočnima i organizatorima što su mu omogućili da u svome rodnom gradu predstavi svoju jedanaestu knjigu.

Predstavljanje je upriličeno sukladno izrečenim higijenskim i epidemiološkim mjerama - uz maske, socijalnu distancu i s ograničenim brojem posjetitelja.

Poslijednja izmjena danaSubota, 26 Rujan 2020 12:02
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!