Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušaci najviše čitaju lagana štiva, uskoro novi knjižničarski program

Ljubušaci najviše čitaju lagana štiva, uskoro novi knjižničarski program

Kako bi na najbolji način iskoristili slobodno vrijeme tijekom pandemije koronavirusa, ali i ljetne mjesece, mnogi su posegnuli za čitanjem knjiga, jer nam upravo ova zdrava aktivnost nedostaje tijekom svakodnevnih obveza i užurbana načina života.

A kakvo je stanje u Ljubuškom i je li koronavirus vratio tamošnjim stanovnicima knjige u ruke, Dnevni list je provjerio u Knjižnici Ljubuški.

Ivica Vizentaner, voditelj ove ustanove, kazao je kako se i dalje čita, no osjeti se pad broja posjetitelja.

Aktivnosti

„U ljetnim mjesecima se ponajviše čitaju lagana štiva – ljubavni romani, kao i drugi žanrovi. Ipak, primjetan je manji broj osnovnoškolaca koji su znatno ranije bili primorani okončati uobičajenu školsku nastavu i pratiti je iz svojih domova“, rekao je Vizentaner.

Dodao je kako je Knjižnica, zbog izvanrednih okolnosti, morala privremeno zatvoriti svoja vrata od sredine svibnja i otkazati planirane aktivnosti, no to nije bio razlog da se ne održava stalna komunikacija s članovima.

„Do ožujka je upriličeno 15-ak aktivnosti, a u razdoblju dok smo bili zatvoreni, komunicirali smo s članstvom posredstvom društvenih mreža te smo na službenom portalu ustanove vodili rubriku Dajte malo poezije u kojoj smo objavljivali poeziju ljubuških znanih i neznanih pjesnika. Također smo, primjenjujući epidemiološke mjere, uspješno organizirali manifestaciju Otvoreno na otvorenome – večer s dr. fra Mariom Knezovićem, potom i cjelotjednu razmjenu i darivanje knjiga. Predstoji nam i likovna kolonija na vodopadu Koćuša, a koja će se održati 21. i 22. kolovoza“, naveo je.

Bogat knjižni fond

Vrijedno spomena je i to da je u protekloj 2019. godini JU KŠC Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, održala 41 kulturni događaj što je, kako ističe Vizentaner, impozantna brojka s obzirom na manju sredinu kao što je Grad Ljubuški.

Knjižnica raspolaže bogatim knjižnim fondom – preko 23 000 bibliotečkih jedinica koje se stalno nadopunjuju, prvenstveno darovanim knjigama, potom i kupnjom novih knjiga.

„Uskoro će zaživjeti novi knjižničarski program koji će olakšati rad djelatnicima te članovima pružiti uvid u cjelokupan popis naslova knjižnog fonda. Samim time, što je jako važno, bit će olakšan i način posudbe“, zaključio je Vizentaner.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!