Logo
Ispiši ovu stranicu

I to se dogodilo: Veleposlanstvo SAD-a osudilo Izetbegovića: Ovoj zemlji nisu potrebni takvi lideri!

I to se dogodilo: Veleposlanstvo SAD-a osudilo Izetbegovića: Ovoj zemlji nisu potrebni takvi lideri!

Dogodilo se ono što do sada nije viđeno u novijoj povijesti BiH. Veleposlanstvo SAD-a u BIH je objavilo kako je šokirano izjavama Bakira Izetbegovića,

te je osudilo huškačke izjave lidera SDA koje je zadnjih dana uputio javnosti, kao i prijetnje međunarodnim dužnosnicima.

-Naravno, takvi komentari su izazvali odgovor Milorada Dodika – napisali su na svom Twitter profilu iz Veleposlanstva SAD-a, te napomenuli kako su ova zemlja i njezini ljudi prije 30 godina prošli kroz brutalan rat, te kako im u 2022. godini nisu potrebni politički lideri koji pozivaju na etničke podjele i potiču etničke napetosti.

-Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na općem dobru i donositi teške odluke nužne da BiH osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda – poručili su iz Veleposlanstva SAD-a.

Tako je bošnjačko političko vodstvo dobilo do sada najveći šamar od Veleposlanstva SAD-a od samostalnosti ove zemlje, što je samo pokazatelj koliko je bošnjačka politika otišla u radikalizam. Niti njihovi najveći saveznici više ne mogu šutjeti na izjave koje su otišle u sferu fašizma i neodoljivo podsjeća na ono što je Slobodan Milošević radio početkom 90-ih godina na ovim prostorima.

Očito je kako Amerika nešto bolje vidi situaciju u BIH nego je to bio slučaj svih ovih godina i očito je kako maske nepovratno padaju. Ostaje samo za vidjeti hoće li Izetbegović ustuknuti nakon šamara iz Veleposlanstva SAD-a ili će nastaviti sa radikalizacijom stanja ili će se zaustaviti i konačno shvatiti kako se Hrvatima moraju vratiti prava koja su im oteta u zadnjih 20 godina kroz odluke visokih predstavnika. Oni tada nisu prepoznavali pravo lice bošnjačke politike kakvo vidimo zadnjih dana. Da su tada vidjeli ono o čemu danas govori Veleposlanstvo SAD-a, ova zemlja bi odavno bila dio euroatlanske zajednice.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!