Logo
Ispiši ovu stranicu

Predstavnici Doma zdravlja Ljubuški na studijskom putovanju u Poljskoj

Predstavnici Doma zdravlja Ljubuški na studijskom putovanju u Poljskoj

Predstavnici Doma zdravlja su na studijskom putovanju u Poljskoj u sklopu projekta IMPHACT.

Na ovom studijskom putovanju uz predstavnike Doma zdravlja Ljubuški, sudjeluju i predstavnici ostalih projektnih partnera, Doma zdravlja Metković kao vodećeg partnera te kolege iz Doma zdravlja Podgorica i Doma zdravlja Zenica.

Cilj putovanja u okviru ovog projekta je stjecanje novih znanja, razmjena iskustava i upoznavanje sa primjerima dobre prakse iz područja palijativne medicine.

Ova aktivnost pridonijeti će poboljšanju palijativne skrbi u regiji.

U sklopu ovog studijskog putovanja, članovi projektnih timova IMPHACT projekta su jučer posjetili Hospicij Sv. Lazara u Krakovu.

Hospicij Sv. Lazara vodi nevladina organizacija “Society of Friends of the Sick”. Cilj organizacije je sveobuhvatna skrb za teško bolesne pacijente u terminalnoj fazi bolesti. Palijativnu skrb u Hospiciju osigurava tim profesionalaca zajedno sa volonterima, a pomoć pružaju i u domovima pacijenata. Predstavnici projektnih partnera su se kroz interaktivnu komunikaciju tijekom studijskog posjeta, upoznali sa organizacijom palijativne skrbi u Hospiciju sv. Lazara koja traje oko 40 godina, kao i cjelokupnom organizacijom palijativne skrbi u Poljskoj te svim postupcima i procedurama koji se koriste za palijativne bolesnike.

Nakon radnog dijela posjeta, organiziran je obilazak ustanove.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!