Logo
Ispiši ovu stranicu

Njemački mediji: Hrvatska na crvenoj listi

Njemački mediji: Hrvatska na crvenoj listi

Njemački mediji izvještavaju o odluci njemačke vlade da Hrvatsku stavi na crvenu listu odnosno rizičnim područjem za zarazu koronavirusom.

To je sigurno udarac za pokušaj da se u Hrvatsku privuku turisti za Uskrs. Njemačke vlasti nisu zabranile svojim državljanima izlazak iz zemlje, vlada Angele Merkel zaključila je da je to ustavnopravno nemoguće.

Zbog sve većeg broja infekcija koronom, njemačka savezna vlada od subote će Hrvatsku, uključujući i turističku regiju Istru, klasificirati kao rizično područje. Institut Robert Koch (RKI) objavio je to na internetu, a prenose mediji poput Süddeutsche Zeitung, Berliner Morgenposta itd.

Karantena od deset dana za one koji dolaze iz Hrvatske

“Svatko tko iz Hrvatske uđe u Njemačku morat će ubuduće ponovno biti u karanteni deset dana, ali se toga može riješiti nakon pet dana drugim negativnim testom na koronu. Prvo ispitivanje mora se obaviti najkasnije 48 sati nakon ulaska”, navodi se u vijesti DPA koju svi prenose.

Istarski poluotok uklonjen je s popisa rizika RKI-a tek 7. ožujka kao jedno od rijetkih popularnih područja za odmor u Europi. Nakon tri tjedna, međutim, regija je ponovno prešla odlučujuću granicu od 50.

Zemlje i regije s više od 50 novih infekcija na 100.000 stanovnika u roku od sedam dana (7-dnevna incidencija) klasificirane su kao rizična područja. To je najniža od tri kategorije rizika RKI-a. Španjolska regija Rioja od subote će također biti nova u ovoj kategoriji.

S druge strane, cijeli Portugal je maknut s liste rizičnih područja, zadnji je na njoj bio glavni grad Lisabon, koji je pandemiju doveo pod kontrolu.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!