Logo
Ispiši ovu stranicu

Pooštrene mjere na granicama mnogih zemalja

Pooštrene mjere na granicama mnogih zemalja

Veliki broj zemalja EU odlučio je pooštri ti mjere na granici kako bi se usporilo širenje koronavirusa i zaustavio porast broja zaraženih mutiranim sojevima, a među njima se nalaze Francuska, Njemačka, Češka, Portugal, Belgija, prenosi BBC.

U Francuskoj će biti uvedene nove mjere na ulazak u zemlju kako bi se usporilo širenje koronavirusa i "uvoz" novih sojeva. Sva putovanja izvan EU koja nisu neophodna će biti zabranjena, a zahtijevi za testiranjem putnika u okviru bloka bit će pooštreni.

Njemačka će od nedjelje uvesti zabranu na ulazak u zemlju za većinu putnika koji dolaze iz zemalja snažno pogođenih novim mutiranim sojevima. U te zemlje spadaju Velika Britanija, Irska, Portugal, Brazil, Južna Afrika, Lesoto i Esvantini, a očekuje se da će mjere biti na snazi do 17. veljače.

Ulaske u zemlju koji nisu nužni od nedjelje će zabraniti i Češka, u pokušaju da spriječi prodor mutiranih sojeva.

Vlasti Portugala su svojim građanima u četvrtak zabranile sva putovanja koja nisu neophodna, a mjera će biti na snazi tijekom dva tjedna.

U Belgiji su od srijede zabranjena sva putovanja iz zemlje do 1. ožujka, osim u nužnim slučajevima, prenosi Tanjug.

Za razliku od ovih zemalja, vlada Italije je u petak priopćila da će od ponedeljka više područja biti klasificirano kao zone u kojima važi manje mjere, usprkos upozorenjima liečnika. Nijedna regija više neće biti u crvenoj zoni u kojoj važe najstrože mjere kada je riječ o putovanjima i radu poduzeća.

 

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!