Logo
Ispiši ovu stranicu

Meridian najveće kvote na planeti za EURO 2020: ENGLESKA 1.90, NIZOZEMSKA 1.80!

Meridian najveće kvote na planeti za EURO 2020: ENGLESKA 1.90, NIZOZEMSKA 1.80!

Nakon otvaranja EUropskog prvenstva i susreta Italije i Turske, te uzbudjenja koje smo gledali juče, došlo je vrijeme da se Euro otvori u kolijevci nogometa na čuvenom "Wembley".

ENGLESKA - HRVATSKA

Engleska u misiju "povratka pehara kući" kreće protiv viceprvaka svijeta, Hrvatske. Kao pred svaki turnir, Engleska ulazi sa velikim očekivanjima nadajući se velikom finalu na svom tlu. S druge strane, "Kockasti" nisu isti kao prije četiri godine, ali na čelu sa Lukom Modrićem ne mogu biti lak zalogaj za bilo koga.

Ima Engleska razlog za optimizam pred ovo Europsko prvenstvo, naročito jer u napadu stoji odlični Hari Kejn. Uz njega, u formi su Mejson Maunt, Džejdon Sančo, kao i Markus Rašford koji engleski napad čini jednim od najboljih na svijetu.

Hrvatska se još uvijek najviše uzda u iskusne Luku Modrića i Ivana Perišića, a ovo je možda i posljednja prilika da Mateo Kovačić iskoči iz kalupe i zasija u punom sjaju.

Derbi skupine i vjerovatno odluka na prvom mjestu, kao prva utakmica trećeg dana Europskog prvenstva najbolji je pokazatelj, šta nas očekuje narednih mjesec dana.

AUSTRIJA – SJ. MAKEDONIJA

Austrija će u Bukureštu dočekati Sjevernu Makedoniju u nedjelju od 18:00h.

Dok se u taboru Austrije bruji o lošem odnosu između selektora Franka Fodea i igrača, David Alaba, Aleksandar Dragović, Martin Hintereger i drugi igraju svoje vjerovatno posljednje prvenstvo.

Sjeverna Makedonija je ostvarila povijesni uspjeh samim plasiranjem na Euro, na kojem će biti potpuni autsajderi. Ipak, kada su u timu Elmas i Pandev, ne mogu se prerano otpisivati. Utakmica protiv Austrije im je povijesna i vjerovatno najbolja prilika da dođu i do prvih bodova na Euru.

Austriji su za prolazak neophodna tri boda jer im ostaju utakmice protiv Ukrajine i Nizozemske, dok će oči čitave Sjeverne Makedonije biti uprte u stadion u Bukureštu gdje će bodriti svoje heroje u još jednoj borbi.

NIZOZEMSKA - UKRAJINA

Nizozemska svoj put na Europskom prvenstvu otvara simbolično na "Johan Krojf areni" protiv Ukrajine.

Moraju Nizozemci, ako ništa zbog imena stadiona da odigraju najbolje što umiju i ne razočaraju svoje navijače. Skupina im je otvorila put ka nokaut fazi, jer su Ukrajinci njihovi najveći konkurenti.

Uzdaju se najviše u Memfisa Depaja koji ima odličnu sezonu iza sebe, ali i u to da će Frank de Bur "izvući Ajaks" iz ekipe i vratiti "Oranje" u vrh europskog nogometa.

Na drugoj strani Andrej Ševčenko je vratio u reprezentaciji Ukrajine osjećaj igranja za nacionalni tim i svojim primjerom postao autoritet talentiranoj generaciji Ukrajinaca.

Zavisiće najviše od Oleksandra Zinčenka koji zahvaljujući Pepu Gvardioli može da pokriva više pozicija, ali i Andreju Jarmolenku. Ima Ukrajina i druge adute u svom rukavu, koje će najbolji strijelac reprezentacije u povijesti, a sada selektor Ševčenko najbolje znati iskoristiti.

Meridian – najveće kvote na planeti!

Poslijednja izmjena danaPetak, 11 Lipanj 2021 14:36
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!