Logo
Ispiši ovu stranicu

Ivan Mlinarević i Nikolina Herceg najavili predstavu “Ne žalim ništa” u Ljubuškom

Ivan Mlinarević i Nikolina Herceg najavili predstavu “Ne žalim ništa” u Ljubuškom

Ljubušaci će u nedjelju u 19 sati imati priliku pogledati predstavu “Ne žalim ništa”.

Riječ je o predstavi koju izvode mladi glumci iz Srednje Bosne.

Nastala je u produkciji Udruženja za promociju kulture “AmfiTeatar”, te koprodukciji Mješovite srednje škole Busovača i Osnovne škole Kaćuni.

Domaćini prikazivanja ove predstave u Ljubuškom su mladi iz Udruge Agape, a oni će ovaj vikend ugostiti kolege iz Srednje Bosne, organizirati će zajedničke glumačke radionice, te druženje mladih i izlet po ljubuškim znamenitostima uz pratnju vodiča.

Ova aktivnost organizira se u okviru Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a financira Austrijska razvojna suradnja.

„Suradnja na ovom projektu je nastala posve spontano. Oni su došli do nas s idejom jer su htjeli uvezati amaterska pozorišta u srednjoj Bosni i ovdje kod nas u Ljubuškom. Znali su da mi u Ljubuškom već radimo jednu novu predstavu“, kaže Ivan Mlinarević, predsjednik Agapea i dodaje kako će uskoro i mladi glumci iz Ljubuškog ići na turneju u Srednju Bosnu.

Mlinarević je pozvao Ljubušake da dođu u nedjelju pogledati predstavu “Ne žalim ništa”.

Predstava je rađena po tekstu Mirze Begovića, a u režiji Nusmira Muharemovića. U njoj igraju polaznici dramskog studija AmfiTeatra, Emrah Halilović, Bilal Alispahić, Lamija Muminović, Hana Hajdarević, Sajra Srebrenica i Nedžma Hodžić.

„Mislim da će biti jako poučna jer se radi o mladima, a znamo kakve su problematike mladih i u našem području“, ističe Mlinarević.

Nikolina Herceg ističe kako pak u Agapeu već duže vrijeme pripremaju jednu domaću predstavu.

„Mi smo krenuli u projekt pisanja dramskog teksta, gdje je pet polaznica napisalo dramski tekst i iz tog teksta mi sad radimo na predstavi. Iznimno smo ponosni na taj projekt. Radimo na predstavi već više od dva mjeseca, imamo redovno probe, svaki put jedva čekamo novu probu“, objašnjava Herceg.

 
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!